Tavastilan Rannikkorasteilla tarjolla ”aakeeta laakeeta”

Jos on huomisen Tavastilan Rannikkorastien ratamestarin Hannu Pönnin Kytäjä-Jukolassa esittämiin tietoihin luottamista (ja miksei olisi), niin Peippolan kartan itämaastossa meille on tarjolla korkeuseroja 0 metriä! Luitte oikein. Tavastilan vesitornilta lähdetään maastoon, jossa ei juurikaan ole vierailtu viime vuosina. Ratapituudet ovat: A-rata 5.5 km, B-rata 4.9 km, BL-rata 3.6 km, C-rata 2.8 km ja D-rata 2.2 km. Karttojen "painatustoimistosta" kerrottiin, että A- ja B-radat käyvät Peippolan pienipiirteisellä alueella, muut radat pysyvät enemmänkin "suurpiirteisellä" alueella. Kuten Kytäjä-Jukolassa huomasimme, suunnassa pysyminen on yksi suunnistuksen perustaidoista. Nyt sitä päästään harjoittelemaan, mutta ilman mäille kiipeämistä.

Tavastilan Rannikkorasteilla on mahdollisuus osallistua myös Strengin Marjan emännöimään suunnassakulkuharjoitukseen. Rata on n. 2.5 km pitkä ja siinä harjoitellaan nimensä mukaisesti kompassin käyttöä. Rastiväleillä osa kartasta on muutettu valkoiseksi (siis ei sisällä mitään), jolloin todellakin pitää pysyä suunnassa!

Lisäksi Tavastilaan matkaa myös KyS:n lasten Suunnistuskoulu, jonka myötä tapahtumassa on tarjolla myös RR- (2 km) ja TR (1.6 km) -radat.

Posted in Etusivun artikkeli.