Rannikkorastit jatkuvat Santalahdessa ti 8.5., mukana myös Perhesuunnistus

Rannikkorastit jatkuvat jälleen Santalahden rannikkomaisemissa. Kevät on edistynyt taas pikkaisen ja puissakin alkaa näkyä ensimmäiset hiirenkorvat. Santalahdessa etsitään myös kesän ensimmäisen Perhesuunnistuksen rasteja. Suunnistajan Kauppa on luvannut myös saapua paikalle, joten on oiva mahdollisuus täydentää suunnistuskalustoa ja vaikka hankkia se oma emit-kortti.

Ratamestari Timo Kavakko on päässyt suunnittelemaan ratoja hyväkulkuiseen, vaihtelevaan ja erittäin polkurikkaaseen "lähimetsään". Timo kertoo radoista seuraavaa: "A- ja B-radat ovat tällä kertaa pituudeltaan hieman alimittaiset, mutta erittäin rastirikkaat. Nämä radat liikkuvat osittain alueella, jolla on myös jonkin verran polkuja ja kulku-uria, joita ei ole merkitty karttaan. Rastien otto vaatii huolellisuutta ja tarkkuutta, pitkiä rastivälejä eikä merkittäviä reitinvalintavaihtoehtoja juurikaan ole. Aikaerot tulevat olemaan pieniä vauhdikkaimmilla suunnistajilla ja pienetkin virheet näkyvät loppuajoissa. Suosittelen näitä ratoja myös yleensä lyhyempiä ratoja kiertäville, rastivälit ovat lyhyitä ja ennen rastia tai muuten rastin läheisyydessä on selkeitä kohteita, rohkeasti mukaan vaan A- tai B-radoille."

D- ja perhesuunnistuksen rata tukeutuu täysin teihin ja polkuihin, tarkkana täytyy kuitenkin olla, sillä polkuja on paljon. Perhesuunnistuksen radalla on myös mukavia pohtimistehtäviä perheen nuorimmille. C- ja D-radoista selviää kuivin jaloin.

Mukavana yksityiskohtana A-, B- ja C-radoilla pääsee leimaamaan myös Rannikkorastien tunnusrastille, joka näkyy esim. nettisivujen ylälogossa.

Ratamestarin viime hetken kommentit suoraan metsästä: "Lähtöön on matkaa keskusteltalta n. 400 metriä, seuraa viitoituksia. Sammaleiset avokalliot ovat vielä tähän aikaan kevättä erittäin liukkaita, olkaa varovaisia. Paikalle odotetaan paljon perheitä ja pieniä suunnistuskoululaisia. Heillä on muutamia yhteisiä rasteja pidempien ratojen kanssa ja perhesuunnistuksen tehtävät vaativat vähän enemmän aikaa rastilla. Isommat ja vauhdikkaammat tietenkin varovat pienempiä."

Ratapituudet: A-rata 4.3 km 15 rastia, B-rata 3.7 km 14 rastia, B lyhyt 2.8 km 11 rastia, C-rata 2.4 km 10 rastia, D- ja perhesuunnistus 2.1 km 7 rastia.

Rannikkorastien jälkeen vietetään järjestevän seuran Kymin Suunnistajien kaudenavausta läheisessä Maijarannassa.

Posted in Etusivun artikkeli.