Ruskajuoksuflaba 2014 web800

Ruskajuoksumaaston Wanha kartta

Ruskajuoksuflaba 2014 web800”Ei mitään hätää, helppo maasto, 7min/km mentiin jo 37vuotta sitten…”

Ylläoleva salaperäinen viesti putkahti kartantulostajan s-postiin muutama päivä sitten. Tarkemmin viestiä tutkiessani siitä löytyi myös karttaliite, joka paljastui tulevan Ruskajuoksun maastoksi. Kartta on vuodelta 1975, jolloin sillä pidettiin suunnistuksen SM-viestit. Arvokilpailumaastoa siis luvassa sunnuntaina ja ratamestarin ennakossaan mainostama hyvä kulkukelpoisuus pitänee paikkansa tuon s-postissa mainitun kilometriajankin perusteella. Kartta alla, klikkaamalla suurempi versio.

Image-18 web490

Alueella on suunnistettu myöhemminkin, 1986 maasto toimi Fin5 rastiviikon näyttämönä. Tuolloin valmistunut kartta oli luonnollisesti mm. kuntorastikäytössä tuon jälkeen ja kiintorastiverkostokin alueelta löytyi.

Tämän jälkeen ei uutta suunnistuskarttaa alueelta ole tehty joten varsin neitseellisen ja Ruskajuoksun arvolle sopivan maaston saamme tänä vuonna suunnistettavaksemme. Lähtöviivalla nähtäneen myös salaperäisen viestin lähettäjä, suunnistuksen taitoniekka, joka pyrkii jälleen kerran haastamaan mm. kartantulostajan. Sunnuntaina nähdään miten käy, aivan 37 vuoden takaisiin kilometrivauhteihin emme taida yltää, lisääntynyt rastimäärä vai mikä lie hidastaa nykyään vauhtia.

Tervetuloa siis minunkin puolestani nauttimaan hienosta maastosta, enemmän tai vähemmän tosissaan kisaillen, tai vaikkapa retkeilemään kartta kädessä koko rahan edestä!

Posted in Etusivun artikkeli.