Ratamestarin ennakko, Katariina 11.4.2017

Rannikkorastien kauden 2017 avaustapahtuma suunnistetaan Kotkan Katariinassa. Ratamestariryhmän ovat muodostaneet Kymdatan suunnistukseen parisen vuotta sitten hurahtanut CADS Team, tiimin jäseninä Pia Heinonen, Ilkka Kuusela, Felipe Ballester, Antti Seppä ja Jukka Martama. Tiettävästi ensi kertaa Rannikkorastien historiassa työporukka vastaa ratasuunnittelusta.

Ratojen suunnittelussa on pyritty hyödyntämään täysimääräisesti metsikköalueet Katariinan katujen reunamilta. Kaupunkimainen ympäristö on suunnistuksellisesti helpohkoa, joten radoille on pyritty tuomaan lisähaastetta reitinvalintaan pakottavilla rastiväleillä. Kompassia ei välttämättä tarvinne mukana, mutta nastarit on syytä pistää jalkaan, sillä reitit kulkevat osin liukkailla kallioilla ja metsämaastoissa.

Tarkempia ennakkotietoja kustakin radasta:

A-rata – Suunnistuksellisesti helpon maaston vastapainoksi, on rata pyritty rakentamaan siten, että reitinvalintoja joutuu tekemään useammallakin rastivälillä. Rata on pääosin perinteistä suunnistusta sprinttimäisin vivahtein höystettynä. Katariinan vaihtelevat maastot tarjoavat korkeuseroja juuri sopivasti ja radalla on muutama pidempi rastiväli herättelemässä talvella mahdollisesti kadonnutta juoksukuntoa. Nastarit ehdottomat!

B-rata – Rata hakeutuu Katariinan ympäristön metsämaisemiin, välillä kaduillakin vieraillen. Reitille on pyritty hakemaan erilaisia maastotyyppejä vaihtelevasti ja hyödyntämään siten koko Katariinan ympäristön tarjoama kirjo. Välillä suunnistetaan kaduilla, seuraavaksi jo kiipeilläänkin kallioilla tai etsitään kivien välistä reittiä seuraavalle rastille. Nastarit suositeltavat!

C-rata – Leppoisan helpohko rata keväistä suunnistusintoa herättelemään. Korkeuseroista johtuen saattaa pieni orastava hikikarpalokin pulpahtaa otsalle ulkoillessa Katariinan kauniissa puistomaisemissa. Radalle on tuotu muutama rastiväli, jotka haastavat pohtimaan reitinvalintaa, mutta pääosin rata on melko suoraviivaista etenemistä rastilta toiselle. Tavoitteena lopussa fiilis: ”Tää on kivaa, tätä lisää!”.

D-rata – Helppo rata, joka sopii aloitteleville suunnistajille. Reitti kulkee osin kaduilla, joten tarkkaavaisuutta vaaditaan.

Tervetuloa käynnistämään Rannikkorastit-kausi!

Toivoo CADS Team

Posted in Yleinen.