Rannikkorastit 18.4 Vehkovuorella

Ensi tiistaina Rannikkorastien metsäsuunnistuskausi starttaa lähes uudella Vehkovuoren kartalla. Rasteja on maastossa viimeksi etsitty viime toukokuussa sekä Rannikkorastien että Nuorten Rasti-Cupin merkeissä. Tapahtumakeskuksena toimii edellisestä vuodesta tuttu ja hyväksi osoittautunut paikka Osolahdentien varrella. Paikoitus tapahtuu niin ikään viime vuoden tavoin Osolahdentien varteen. Opastus tapahtumapaikalle tulee alkamaan Hurukselantieltä (357). Ajomatkaa opastuksen alkuun on Karhulasta reilut 16km ja Anjalasta noin 9km. Opastuksen alusta tapahtumapaikalle on noin 1,5km.
Maastoltaan kahden hienon ja pienipiirteisen mäkialueiden hallitsema kartta antaa mainiot puitteet tarkkaan sekä tekniseen suunnistamiseen. Viimeksi, viikkoa ennen tapahtumaa maastossa vieraillessani lumet olivat pääosin sulaneet maastosta kokonaan kuitenkin jättäen jälkeensä luonnollisesti tavallista vetisempiä maastonosia.
Maanomistajien asettamien rajoitusten takia aluetta halkoo kielletty alue, joka ymmärrettävästi on vaikuttanut ratasuunnitteluun rajoittavasti. Kielletty alue tulee ylittää karttaan merkitystä kohdasta, josta kulkee joko tie tai polku. Alueella sijaitsee myös vaarallisia jyrkänteitä, lähinnä Vartioisvuoren alueella. Varovaisuutta suunnistettaessa onkin syytä noudattaa!
Tuttuun tapaan helpoimmille, vasta-alkajillekin sopiville radoille C ja D on pyritty luomaan suunnistusta helpottavia elementtejä. Näillä radoilla voi halutessaan edetä hetken siimaria pitkin. Näin radoille syntyy lisää mielekkyyttä, kun suunnistajat pääsevät irtautumaan tieverkoston yhteydestä.

Ratapituudet ja rastien lukumäärät
A+ 7.6 km 20
A 6.0 km 17
B 4.5 km 12
BL 3.5 km 9
C 2.6 km 7
D 1.9 km 5

Toivotan kaikki tervetulleiksi Rannikkorasteille haastamaan itsensä suunnistustehtävien parissa. Muistakaa nauttia, mikäli maasto ja radat antavat siihen mahdollisuuden. Suurinta nautintoa hakeville on tällä kertaa tarjolla myös pidempi A+ rata. Maltti vauhdin suhteen on hyvä säilyttää alkukauden innostuksesta huolimatta ☺

-Antti-

Posted in Etusivun artikkeli.