Rannikkorastit Yöcupin 1. osakilpailu, ”Huutjärvi Grand Prix” suunnistetaan tiistai-iltana!

Tiistaina 29.9.2009 suunnistettava Huutjärvi Grand Prix käynnistää Kotka-Pyhtää -seudulla järjestettävän, kevääseen jatkuvan kaikille avoimen YöCup-sarjan. Tarkoituksena on järjestää nyt syksyllä 4 varsinaista suunnistusosakilpailua, talven mittaan arki-iltaisin n. 6 korttelisuunnistusta ja keväällä lopuksi vielä 2 yöosakilpailua. Huutjärvelle ratamestari Mika Kilpinen on laatinut kaksi rataa: AB-rata 2.3 km (14 rastia) ja C-rata 2 km (10 rastia), joista jälkimmäinen on hieman helpompi ja suurempiin polkuihin tukeutuva rata. Lisäksi tarjolla on pistesuunnistusta, jossa rasteja voi kiertää vapaasti tunnin aikana ja kerätä pisteitä.

Maasto on hyväpohjaista, nopeakulkuista ja polkurikasta ja sopii hyvin vaikkapa ensimmäistä kertaa yösuunnistusta kokeileville. Radat kiertävät pienellä alueella, asutuksen ja tien läheisyydessä, joten eksymisvaaraa ei ole. Hyvällä taskulampulla tai kevyellä ledivalollakin pärjää, kovempaan vauhdinpitoon tarvitsee tuossakin maastossa tehokkaamman yösuunnistukseen tarkoitetun lampun. Kartta on vuodelta 2008, mittakaava 1:5000 ja se on Huutjärven koulun ympäristön opetuskartasta sprinttikarttamerkeillä piirretty versio.

Karttamäärän arvioimiseksi ennakkoilmoittautuminen on suotavaa maanantai-iltaan 28.9.2009 mennessä ratamestarille (sähköposti: mika.kilpinen@kopioklubi.fi, 040-481 4291, tekstiviestikin käy).

Lisää ratamestari Mika Kilpisen mietteitä voi lukea täältä.

Posted in Etusivun artikkeli.