Rannikkorastit siirtyvät Lentokentän maastoihin, myös Suunnistajan Kauppa on paikalla!

Rannikkorastit siirtyvät ensi tiistaina 31.8 monelle tuttuun, mutta tänä vuonna vähemmän käytettyyn maastoon. Pääsemme nauttimaan Kymin lentokentän eteläpuolisesta Peippolan maastosta, jota ratamestari Esa Maikkola kuvailee seuraavasti:

Peippolan maaston kulkukelpoisuus on pääosin hyvä. Korkeuserot ovat pieniä  ja suositulla ulkoilualueella polkuverkosto on runsas. Karttaan hyvin kuvatuilla pienehköillä tiheikköalueilla matkanteko hidastuu jonkin verran, mikä kannattaa ottaa huomioon reitinvalinnoissa.

Kaikilla radoilla D-rataa lukuunottamatta ylitetään Lentokentäntie kahteen kertaan. Tien ylityksessä on noudatettava normaalia varovaisuutta. Maastossa on eri ratojen rasteja lähekkäin, joten rastikoodi on syytä tarkistaa huolellisesti jokaisella rastilla. A- ja B-radoilla ylitetään kapea maastokaistale, jossa on metsänhoitotöiden seurauksena joitakin karttaan merkitsemättömiä metsäkoneuria. Muuten kaksi vuotta käytössä ollut Janne Weckmanin tekemä kartta on edelleen mukavasti ajan tasalla nyt käytössä olevan maastonosan osalta.

Ja muistattehan, että tiistaina paikalla on myös Suunnistajan Kauppa, joten varatkaapa rahaa/maksukorttia mukaan myös syksyn varustehankintoja varten!

Posted in Etusivun artikkeli.