Peippolan hyväkulkuisen maaston testasi 135 rannikkorastilaista

Alkusyksyn Rannikkorastit Kymin Lentokentän eteläpuolisessa maastossa houkuttelivat paikalle 135 suunnistajaa. Yksi Rannikkorastit-tiimin kantavista voimista, eli Esa Maikkola oli laatinut radat, jotka ainakin juoksemani BL-radan perusteella kulkivat pääosin hyväkulkuisella ja polkuvoittoisella alueella. Kiitos Esalle!

Osuuskauppa Ympyrän lahjoittaman 20 euron lahjakortin voitti tällä kertaa Antti Hurri. Onnittelut!

Seuraavaksi Rannikkorastit suuntaa Pahalammen kallioisiin maastoihin, joihin Kauko Salonen on laatinut radat, joita hän kuvailee seuraavasti:

A- ja B-ratojen alkupuoli juostaan viime vuonna uudelleen kartoitetussa, vähemmän käytetyssä Aatamin takaisessa maastossa. Alue on ihan mukavaa, vaikkakaan ei erityisen vaativaa suunnistusmaastoa. Aatamin taakse siirryttäessä kierretään välillä oleva hakkuualue kapeahkoa metsäkaistaa pitkin, mutta paluumatkalle on tarjolla puolen kilometrin irroittelu tietä pitkin.

Ratojen loppuosat sekä BL-, C- ja D-radat kokonaisuudessaan kulkevat monien hyvin tuntemassa Pahalammen runsaspolkuisessa maastossa. Alueen kulkukelpoisuus on pääosin erinomainen, mutta maastoa reunustavat rinteet takaavat kaikille myös fyysistä rasittavuutta. A-, B- ja BL-radoilla on myös jokunen varsin vaativa rastipiste, joille on syytä suunnistaa tarkasti. Kannattaa myös varoa kivenkoloja, jotka tähän vuoden aikaan voivat olla liukkaita.

Alueella on niukasti hyviä autojen parkkipaikkoja, minkä vuoksi kannattaa järjestellä yhteiskyytejä tai tulla vaikkapa polkupyörällä.
 
Tervetuloa Pahallelammelle! Muistathan myös ensi viikon sunnuntain perinteisen Ruskajuoksun!

Posted in Etusivun artikkeli.