Rannikkorastit jatkuvat 31.5 uudella kartalla Hurukselassa

Ensi tiistaina (31.5.) Rannikkorastit järjestetään Kotkan pohjoisimmissa osissa Janne Weckmanin käsialaa olevalla uudella Vehkovuoren kartalla. Kartan vuosimalli on 2015 ja metsänhoidollisten toimenpiteiden johdosta viimeisimmät päivitykset ovat alle kuukauden vanhoja.

Ajomatkaa opastuksen alkuun on Karhulasta reilut 16km ja Anjalasta noin 9km. Opastuksen alusta tapahtumapaikalle noin 1,5km. Tässä maastossa, kuten edellisen viikon Rannikkorastit-maastossa Kirkkovuorilla, pääsee nauttimaan suunnistuksesta melko vähän käytetyssä maastossa, josta edellinen kartta on vuodelta 1986. Tällöin maastossa käytiin silloin uudehkon FIN5-suunnistusviikon osakilpailu.

Ote vanhasta kartasta

Samoilla rastipisteillä järjestetään maanantaina 30.5. Nuorten Rasticupin osakilpailu. Maanomistajien asettamien rajoitusten vuoksi karttaa halkoo melko lailla keskeltä yksi kaakkois-luoteis suunnassa oleva kielletty alue, joka vaikuttaa sillä tavalla, että varsinkin pidemmillä radoilla rasteja on ehkä hieman totuttua enemmän. Kielletyn alueen ylitykset pitää tehdä teitä pitkin, mutta näillä rastiväleillä tie on luonnollinen reitinvalintavaihtoehto. Käytettävällä maastoalueella on kaksi sitä selvästi hallitsevaa mäkialuetta. Idän puoleinen Vehkovuori on laakeampi tarjoten monia hyviä rastipisteitä aivan tapahtumapaikan läheisyydessä. Lännempänä puolestaan jyrkkäpiirteisempi Vartioisvuori tarjoaa hienoja maisemia, mutta ne näkee vasta vaativan nousun suoritettuaan. Vartioisvuori on pienipiirteinen alue ja mäen rinteet ovat jyrkkiä, joten osallistujia suositellaan noudattamaan varovaisuutta näillä alueilla. Maastossa on suoritettu jonkin verran metsänhoidollisia toimenpiteitä, mutta niiden haitta on pieni ja pääosin maaston kulkukelpoisuus on hyvä. Ratojen vaativuusaste nousee selvästi portaittain alkaen helposta D-radasta loppuen A-rataan, mikä on selvästi vaativin niin fyysisesti kuin taidollisesti. Maaston yleinen kulkukelpoisuus on hyvä.

Ville Taussi, ratamestari

Radat:

A-rata 6,11km 25 rastia

B-rata 4,63km 19 rastia

B-lyhyt 3,78km 13 rastia

C-rata 3,13km 10 rastia

D-rata 1,58km 6 rastia

Posted in Etusivun artikkeli.