Rannikkorastit Haminan Pitkillä Hiekoilla

Rannikkorastit siirtyy jälleen Haminan puolelle, tällä kertaa Pitkien Hiekkojen leirintäalueen tuntumaan. Tapahtumakeskus sijaitsee Pitkien Hiekkojen leirintäalueen portin vieressä ja sinne on erittäin helppo saapua.

Viimeaikaiset ”helteet” ovat sulattaneet lumet jo suurelta osin kokonaan pois ja tarjolla onkin siltä osin kokonaisvaltaista metsäsuunnistusta. Aivan lähtö- ja maalialueen tuntumassa on kuitenkintiheäkasvuisempia alueita, joissa lunta saattaa vielä olla, mutta muuten kangasmetsävoittoisesta maastosta alkaa olla vaikea lunta löytää. Maasto on suurelta osin erittäin hyväkulkuista kangasmaastoa aivan alun pieniä tiheämpiä alueita lukuunottamatta. Kartta-alue on säästynyt metsänraivauksilta ja siltä osin karttapäivityksiä ei ole tarvinnut tehdä.

Kaikki radat kulkevat käytännön syistä Vilniemen kylätien yli, joten tien ylityksissä on hyvä olla tarkkana, vaikka kylätie onkin melko vähän liikennöity. Helpoimmat radat tukeutuvat kaikilta osin melko runsaaseen polkuverkostoon, joten suunnistusta tukevia elementtejä löytyy hyvin epävarmemmankin hyödynnettäväksi. Vaativa pitkä rata on tällä kertaa ainoa rata, joka pääsee nauttimaan erittäin upean Rakinvuoren rinteiden haasteista.

Kartta: Pitkät Hiekat, A4, 1:10000

Ratamestari: Ari Heinola, Kaakon Rasti

 

Radat:

  • Helppo lyhyt – 2.1km, 7 rastia
  • Helppo pitkä – 4.8km, 9 rastia
  • Keskivaikea lyhyt – 3.3km, 8 rastia
  • Keskivaikea pitkä – 5.2km, 11 rastia
  • Vaativa lyhyt – 4.0km, 9 rastia
  • Vaativa pitkä – 6.5km, 14 rastia

Terveisin ratamestari Ari H

Posted in Yleinen.