Rannikkorastikausi käyntiin Katariinassa 23.4.

Vihdoin näyttävät yöpakkaset olevan ohi ja lumien sulaminen saa vauhtia. Siten voidaan odottaa että puolentoista viikon päästä järjestettävillä ensimmäisillä Rannikkorasteilla päästään jo maastoon eikä ratamestarina toimivan Kairan Miikan tarvitse muuttaa kauden aloitussprinttiä jo talven aikana monille tutuksi tulleeksi korttelisuunnistukseksi.

Alkamassa oleva kausi tarjoaa eräitä mukavia uutuuksia, joista tärkein on uusien maastojen saaminen Rannikkorasteille. Seurojen välisen yhteistyön ansiosta Rannikkorasteilla päästään suunnistamaan myös Etelä-Kymen Suunnistajien ja Pyhtään Voiman kartoilla Luovissa, Äijönvuorella ja Munapirtissä sekä upouudella kartalla Santamäessä 27.8. Tällöin radat ovat EKSun ratamestarien laatimia, mutta muilta osin järjestelyt ovat näissäkin tapahtumissa Rannikkorastien perinteisen organisaation käsissä. Kymin Suunnistajien uudelle kartalla päästään suunnistamaan 11.6. Teipparin alueella ja 10.9. toivottavasti Laajakoskella.

Firmaliigaa suunnistetaan jälleen Pro- ja Fun-sarjoissa. Säännöt tulevat olemaan pääosin samat kuin viime kaudella. Eräs pieni tarkennus on, että saman joukkueen juoksijoiden lähtövälin tulee olla vähintään 3 minuuttia. Uutuutena on, että Firmaliigan toisessa tapahtumassa Pro-sarjaan kuuluu normaalia A-rataa pidempi AA-rata. Lisäksi lopputulosten kannalta erityisen tärkeä Firmaliigan viesti juostaan vasta viimeisenä tapahtumana 3.9.

Posted in Etusivun artikkeli.