Rannikkorastikausi avataan Katariinassa 22.4.

Rannikkorastikausi avataan Katariinassa ensi tiistaina 22.4 klo 17:00. Kun lumesta ei ole jäljellä kun kaukaisia muistoja, päästään heti täyteen vauhtiin. Sääennuste lupaa kaunista ja lämmintä säätä, voi jopa olla T-paitakeli. Tapahtumapaikka on Kotkansaari Katariinankärki, katuosoite Öljysatamantie 4.

Maastosta johtuen radat poikkeavat hieman rannikkorastien ”standardivalikoimasta”, sillä alue on suhteellisen pieni ja kaupunkimainen. Yleensä tarjolla on viisi ratavaihtoehtoa (A, B, BL, C ja D), mutta tällä kertaa BL-rata jää pois. Ratamestareina toimivat Sami Sjöblom ja Timo Kavakko.

Radoissa on sprinttisuunnistuksen elementtejä. Ne ovat nopeita, rastipisteet ovat helppoja ja reittivalintoja on tehtävä kovassa vauhdissa. A ja B-radoilla omana mausteena on näennäinen hajonta tarkoittaen sitä, että ratojen rastipisteitä on lähekkäin. Määritteiden kanssa täytyy siis olla tarkkana. A- ja B-rata eivät ole teknisesti haastavia, joten ne sopivat hyvin myös vähemmän kokemusta omaaville suunnistajille. Rohkaisemme kokeilemaan. C ja D-rata sijoittuu meripuiston alueelle ja D-radan pystynee kiertämään jopa lastenrattailla.

A-rata: 17 rastia, 3,1 km, ihannereitti 3,8 km, ihanneaika 18 min.

B-rata: 13 rastia, 2,5 km, ihannereitti 3,0 km, ihanneaika 16 min.

C-rata: 8 rastia, 1,3 km

D-rata: 6 rastia, 0,9 km

Ratamestarin annettu ihanneaika vaikuttaa hurjalta, mutta kannattaa muista, että nämä ajat edustavat kilpatasoa. Kuntosuunnistaja voi hyvällä omatunnolla jäädä muutamia minuutteja siitä ajasta.

Radoilla juostaan kaduilla, kalliolla ja poluilla. A- ja B-ratojen katuosuuksilla on varottava muuta liikennettä. Myös muut ulkoilijat pitää huomioida.

Alueella on ruusupensaita runsaasti ja niitäkin on syytä varoa.

Kiellettyjä alueita ovat terveleppälehto, Puistolan urheilukenttä sekä skeittiparkki.

Tervetuloa suunnistamaan!

 

Posted in Etusivun artikkeli.