Rannikko-korttelit ja Rastilippu-palvelu

Rannikko-korttelisarjassa on tarkoitus kokeilla Suunnistusliiton kehittämää Rastilippu-palvelua. Suunnistusliitto on asettanut Rastilippu-palvelulle seuraavat tavoitteet:

  • Tarjota kuntorastikävijöille nykyaikainen väline etsiä tapahtumia, ilmoittautua, maksaa osallistuminen ja nähdä tietoja osallistumisistaan.
  • Tarjota seuroille kuntorastitapahtumiin soveltuva tekninen järjestelmä. Seurat saavat järjestelmän käyttöönsä veloituksetta.
  • Lisätä suunnistustapahtumien löydettävyyttä ja suosiota, jolloin yhä useampi suunnistaa.

Rannikkorastien puitteissa on tarkoitus tulevalla kaudella hyödyntää Rastilippu-palvelua ja nyt Rannikko-korttelisarjassa keräämme kokemuksia järjestelmästä, niin järjestäjien kuin käyttäjienkin puolelta. Kokeile siis palvelua, jotta voit kertoa meille haluatko sen käyttöösi kesällä.

Rastilippu-palvelun käyttö vaatii kuntosuunnistukseen osallistuvalta seuraavat valmistelut:

  • Suomisport-profiilin tekeminen. Jos olet lisenssisuunnistaja tarvitset tämän myös lisenssin ostamista varten
  • Rastilippu-palveluun kirjautuminen ja oman emit-numeron syöttäminen järjestelmään

Kun edellämainitut valmistelut on tehty voit Rastilippu-palvelun avulla hakea kuntosuunnistustapahtumia ja ilmoittautua niihin. Maksamista emme vielä Rannikko-kortteleiden alkuvaiheessa pääse kokeilemaan, mutta jo ilmoittautuminen sujuvoittaa varmasti radalle lähtemistä.

Tarkemmat kuvalliset ohjeet valmisteluista sekä Rastilippu-palvelun käytöstä löytyvät Suunnistusliiton sivulta osoitteesta http://www.suunnistusliitto.fi/harraste/rastilippu-palvelu-suunnistajille/rastilippu-ohjeet-suunnistajille/. Rannikkorastien tiimi valmisteli myös video, jos näytetään kuinka ilmoittautuminen tehdään https://youtu.be/VGfWjzoQ3Wo.

Ja muistutuksena vielä, että suunnistamaan pääsee kyllä ilman Rastilippu-ilmoittautumistakin.

Posted in Etusivun artikkeli.