Pyöräsuunnistus Honkalassa 20.5

Tiistain Rannikkorasteilla on tavallisen jalkasuunnistuksen lisäksi mahdollista myös pyöräsuunnistaa. Tapahtumapaikka ja lähtö ovat samat kuin jalkasuunnistuksessa, eli Honkalan hiihtokeskus. Rata kulkee Alhonvuoren (1:10 000) ja Äijänvuoren (1:10 000) ympäristössä, ja alueiden välillä suunnistetaan peruskartalla (1:20 000). Radalla on nopeita hiekka- ja asfalttitieosuuksia, teknistä polkuajoa, ja jos reitille sattuu osumaan, kunnon ylämäkikin. Ajanotto tapahtuu Emit-kortilla. Rasteja on 10, ajettava matka on 15 km. Jos Äijänvuorelle ei halua lähteä, voi ajaa lyhennetyn radan, jossa on 5 rastia. Ratavaihtoehdot ovat lyhyt ja pitkä, vaikeusaste on molemmilla sama. Ratamestarin mukaan pitkä rata kestää noin 1 h (jos ajaa ilman pummeja), ja selvästi sen alle jos oikein kovaa polkee.

Kannattaa muistaa että ollaan välillä liikenteessä, joten liikennesääntöjä tulee noudattaa. Ja kypärähän on itsestään selvä. Kulkua helpottaa etujousitettu maastopyörä, sarviin kiinnitettävä, pyörivä karttateline ja kompassi.

Oikean karttamäärän tilaamiseksi pyydän ilmoittautumaan maanantai-iltaan mennessä osoitteeseen petersvahn (at) outlook.com.

Posted in Etusivun artikkeli.