Perinteinen Ruskajuoksu sunnuntaina

Yhden miehen uudistustyöryhmän ponnisteluista huolimatta juostaan Ruskajuoksu tänä vuonna erittäin perinteiseen tyyliin. Tarjolla on pidemmät radat, joilla voi testata kesän aikana karttunutta kuntoaan ja homman kruunaa yhteislähtö. Tarjolla on kolme rataa A 10km, B 6,6 km ja C 3,4 km, ratojen vaikeusasteet ovat tuttuja kesän aiemmilta Rannikkorasteilta. Mahdollisesti käytetyt hajonnat selviävät kartoista, rastit tarkasti numerojärjestyksessä kiertämällä ei ongelmia pitäisi ilmetä. Paljastettakoon kuitenkin, että C-radalla ei hajontaa ole ja se sopiikin vaikkapa kaverin kanssa tai ryhmässä samoiltavaksi. Yhteislähtöhän mahdollistaa myös muilla radoilla yhdessä kulkemisen ja ainakaan vähemmän totisesti kisaan osallistuville se mieluusti suodaan. Kaikkein helpointa D-rataa ei ratamestari valitettavasti tähän tapahtumaan onnistunut luomaan.

Tapahtumakeskuus pystytetään jälleen Suutarin kauppapuutarhan alueelle, suuret kiitokset jälleen Suutareille. Lähtöpaikkoja on tällä kertaa käytössä kaksi, sijainnit selviävät oheisesta kartasta. C-radan lähtö (L1) sijaitsee aivan tapahtumakeskuksessa, A- ja B-ratojen lähtöön (L2) on matkaa n. 600m. Varsinkin yhteislähtöön osallistuvat, tulkaa ajoissa paikalle! Ensinnäkin jotta ehditään kirjamaan metsään lähtevät ja toiseksi jotta ehditte siirtyä ajoissa lähtöön. Yhteislähtö tapahtuu klo 10.30. Mikäli herkullinen yhteislähtö ja yhdessä suunnistaminen ei jollekulle maistu on maastoon mahdollisuus lähteä normaaliin Rannikkorastitapaan myös itse valitsemanaan aikana. Lähtö on auki 11.30 saakka ja maali sulkeutuu klo 14.00. Yhteislähdön kartat ovat muovikotelossa ja ne saa lähtöhetkellä.

Maalista tuloslaskentaan tullessanne, olkaa hyvä ja käyttäkää allaolevaan karttaan merkittyä reittiä. Järjestäjä pyrkii viitoittamaan tämän jotenkin. Annamme näin tienvarren talossa tarkkaa vahtia pitäville koirille rauhan.

 

Teipparinvuoren tänä vuonna käyttöön otettu kartta on nyt siis toista kertaa käytössä. Kesän aikana kartan pohjoisosaan on ilmestynyt yksi avohakkuu joka on merkitty karttaan "suurin piirtein". Lisäksi alueella on tehty metsänharvennusta, niiden sijainnit näkyvät alla olevassa kartassa. Maasto on varsin hyväkulkuista metsämaastoa vähäisin korkeuseroin ja mikäli laaksokunnan kermaa saadaan lähtöviivalle, pidän A-radallakin tunnin haamurajan alittamista mahdollisena. Polkujen vähäisyys ja laakeat muodot, sekä paikoin näkyväisyyttä rajoittava kuusimetsä, tuovat haastetta suunnistukseen. Välillä kirmataan hetki kallioalueella, mutta vastapainona tälle kaikelle on A- ja B-radalla kuitenkin tarjolla pätkä "horsmajyystöä", jossa maaäiti peittelee häveliäästi vähäisiä muotojaan runsaan aluskasvillisuuden avulla. Kunnon metsäsuunnistusta pääosin kuitenkin tarjolla, kompassia kannatanee ainakin välillä vilkuilla. Ratasuunnittelussa pyrin alunperin välttämään alkukesällä käytössä olleita alueita ja rastipaikkoja, myös kulkusuunnat pyrin samaan erisuuntaan. Tässä on onnistuttu vaihtelevasti, mutta sekä A- että B-radalla käydään myös ihan uudessa maastonosassa.

Joistakiin ennakkotiedoista poiketen tapahtuma on siis sunnuntaina 15.9. Tervetuloa!

  

Viimehetken ohjeita:

– yksittäislähtijät pääsevät matkaan yhteislähdön tapahduttua.

– ei juomarasteja tänä vuonna, valitettavasti.

– kuten aiemmin kesällä maastossa olleet huomasivat myötäilee joitakin kartan eteläosan kuviorajoja poluntapainen. Kannattaa ainakin C-ratalaisten huomioida reitinvalintoja tehdessään.

Posted in Etusivun artikkeli.