Heinviesti logo 2015 web220

Ohjeita Heinäviestiin osallistuville

Heinviesti logo 2015 web220Nämä ohjeet koskevat vain Heinäviestiin osallistuvia joukkueita, kuntosuunnistukseen osallistuvat toimivat normaaliin tapaan ilmoittautuen järjestäjille metsään mennessä ja sieltä tullessa. Mahdollisista muutoksista tai tarkennuksista näihin ohjeisiin ilmoitetaan tapahtumapaikalla:

– Sekä Pro- että Fun-sarjassa viestiin kuuluu kolme osuutta. Mikäli et ole ilmoittanut joukkueen juoksujärjestystä ennakkoon, tai juoksujärjestys on muuttunut, on se ilmoitettava viimeistään klo 17:15 info-teltalla.

– Jokaisen viestissä suunnistavan on nollattava Emit-korttinsa (neljä välähdystä) ennen suunnistuksensa alkua. Nollaus tapahtuu joko K-pisteellä tai erillisellä nollausleimasimella lähtö-/vaihtoalueella. Heinäviestin osallistujien ei tarvitse nollata lähdön jälkeen uudelleen K-pisteellä = kuntosuunnistuksen lähtö.

– Viestissä suunnistavien Emit-kortit luetaan tuloslaskentakoneelle vasta viestisuorituksen jälkeen. Ilmaise tuloslaskijalle selkeästi osallistuneesi Heinäviestiin, sarja Pro/Fun, joukkueesi nimi ja juoksemasi osuus.

– Joukkueiden kahden ensimmäisen osuuden juoksijoiden tulee olla valmiina lähtöjärjestelyihin klo 17:25. Ennen yhteislähtöä joukkueille annetaan kertaus keskeisimmistä viestiohjeista. Joukkueet sijoitetaan lähtösuoralle järjestäjien ohjeiden mukaisesti. Lähtö tapahtuu Jukolan viestin tyyliin eli joukkueet saavat käteensä suljetun kartan, jonka saa avata vasta lähtömerkin jälkeen.

– Heinäviesti juostaan ”Halikkoviestin” tyyliin: kaksi ensimmäistä osuutta aloitetaan yhteislähdöllä klo 17:30. Joukkueen ankkuri saa lähteä, kun sekä ensimmäisen että toisen osuuden suunnistajat ovat saapuneet vaihtoon.

– Ensimmäisen ja toisen osuuden suunnistajat saavat karttansa lähtöhetkellä, ja ankkuriosuuden suunnistaja saa kartan vaihdon tapahtuessa.

– Viestisuunnistajan osuus päättyy maalileimaukseen. Maalileimauksen jälkeen joukkueen ensimmäisenä vaihtoon saapuva suunnistaja poistaa joukkueen ankkuriosuuden kartan päällä olevan paperin, ja toisena vaihtoon saapuva suunnistaja ojentaa ankkuriosuuden juoksijalle ankkuriosuuden kartan.

– Hyvän urheiluhengen mukaisesti maalileimaisimella leimataan sille tulojärjestyksessä.

– Ankkureiden maaliintulojärjestys kirjataan paperille välittömästi maalileimauksen jälkeen. Tästä huolimatta on ehdottoman tärkeää, että myös ankkureiden Emit-kortit luetaan tuloslakentakoneelle suorituksen jälkeen!

– Viestissä käytetään hajontamenetelmää, jossa samalla osuudella juoksevien suunnistajien radat voivat olla erilaisia. Radat kiertävät pienellä alueella ja rasteja on paikoin hyvinkin lähellä toisiaan. Tarkista siis koodi leimatessasi.

– Karttoja ei kerätä pois, mutta hyvän urheiluhengen mukaista on, että maaliin saapuneet suunnistajat eivät näytä karttojaan suoritustaan odottaville suunnistajille. Viestisuunnistukseen osallistuva ei saa ennen viestisuunnistusta osallistua kuntosuunnistukseen.

Lisäys 31.7.

– Heinäviestiin osallistuvat maksavat normaalin karttamaksun infoteltalla ennen suoritustaan.

– jos herää kysymyksiä viestin tai yleensä Rannikkorastien suhteen, ota rohkeasti yhteyttä joko facebook-sivuillamme tai sivuiltamme löytyviin yhteystietoihin.

Posted in Etusivun artikkeli.