Heinviesti logo 2015 web220

Ensi tiistaina tarjolla kuntosuunnistusta, Firmaliigaa ja tietysti Heinäviesti!

Heinviesti logo 2015 web220Vuoden 15. Rannikkorastit-tapahtuma ja vuoden 2015 Heinäviesti juostaan tiistaina 4.8. Laajakoskella Sydänsuon maastoissa. Parin viime vuoden kokemuksella viestitapahtuman radat ovat tänäkin vuonna Lauri & Hannu Vuorisen käsialaa.

Käytössä oleva maastoalue on suhteellisen monipuolinen. Kuten kaksi edellistä Heinäviestiä ovat näyttäneet, on monipuolisuus myös ratamestareiden ”ratasuunnittelufilosofian” ydintermejä; radoilla vuorottelevat niin vaativat rastinottotehtävät ja reitinvalintapähkinät, kuin nopeammat ja hieman hitaammatkin maastonosat. Suurin osa maastopohjasta on kuitenkin miellyttävää, vaikkakin välillä eteen tulee myös hieman tiheämpää puustoa tai kivikkoisempaa alustaa.

Tuttuun tapaan viestissä kilpaillaan kahdessa sarjassa, Prossa ja Funissa. Pro-sarjan radat ovat vaikeusasteeltaan jossakin normaalin A- ja B-radan välimaastossa. Fun-sarja lienee vaikeusasteeltaan vaativa C-rata. Molemmat viestit juostaan ns. ”Halikko-tyyliin”. Tämä tarkoittaa sitä, että kolmiosuuksisten viestien kaksi ensimmäistä viestinviejää starttaavat yhteislähdössä klo 17:30. Ankkuri pääsee sitten metsään, kun kaksi ensimmäistä viestinviejää ovat molemmat maalissa. Lisätietoja ja ohjeita viestijärjestelyistä tulee sivuillemme myöhemmin. Ilmoittautua voit täällä: https://docs.google.com/forms/d/1X9dWC5MiqY0knBVehmFrh5A3A4nz2M_XX0O8h4vYI5M/viewform?c=0&w=1

Heinäviestin ratapituudet:

Pro 3,8-3,9 km (hajonta kaikilla osuuksilla)

Fun 2,2-2,3 km (hajonta kaikilla osuuksilla)

Viestikilpailun lisäksi tarjolla on myös normaali kuntosuunnistus. Normaalit kuntosuunnistusradat on tehty viestiratojen ehdoilla, mistä johtuen ne ovat melko runsasrastisia. Samaten pidemmät kuntosuunnistusradat pohjautuvat perhoslenkkeihin ja A-radalla on käytössä myös kartankääntö. Hyvää ja monipuolista suunnistusta on kuitenkin tarjolla myös näillä radoilla!

Kuntosuunnistusratojen ratapituudet:

A 5,2 km, 20 rastia

B 4,0 km, 14 rastia

BL 3,1 km, 12 rastia

C 2,6 km, 10 rastia

D 1,7 km, 7 rastia

Lopuksi vielä pari tärkeää huomiota:

HUOM1: Melko lähellä K-pistettä maastossa on muutama mehiläispehä. Mehiläispesät on merkitty karttaan vaarallisena alueena, jolle meno on kielletty (kts. kuva). Aluetta ei ole erikseen merkitty maastoon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HUOM2: Viestikilpailun luonteesta johtuen maastossa on rasteja ERITTÄIN LÄHEKKÄIN. Tarkistakaa rastikoodit huolella. Tämä koskee myös normaalia kuntosuunnistusta.

HUOM3: Viestikilpailussa yhteislähtö klo 17:30; olkaa ajoissa paikalla! Toivomme myös mahdollisimman monen joukkueen ilmoittautuvan jo ennakkoon.

Tervetuloa suunnistamaan ja nauttimaan viestisuunnistuksen vilinästä.

Lauri & Hannu

Jääkö aikaa herkutella?

rastikuva

Ratamestarin apulainen Hannu prikkoja viemässä. Kuka leimaa täällä ensimmäisenä? Vai lieneekö rastilla hajontaa?

Videopätkä viime vuoden Heinäviestin lähdötä löytyy täältä: https://youtu.be/QEOcEmcgais

 

Posted in Etusivun artikkeli.