Moronvuori odottaa suunnistajia

Rannikkorastit jatkuvat tiistaina 1.9.2020 Moronvuorella. Suunnistusmaastona alue on erinomainen ja olemme ratamestareina laatineet seuraavanlaisen tarjonnan:

D-rata, 8 rastia, 2,6 km
Rata tukeutuu alueen ainoaan polkuun ja on siten luonteeltaan lapsille suunnistuskilpailuista tutun rastireittiradan tyylinen. Matka on hivenen totuttua pidempi, mutta toisaalta suurin osa matkasta taitetaan polkua hyödyntäen. Suunnistuksen lomassa pääsee mm. ihailemaan Moronvuoren luolaa. Rata soveltuu aloittelijoille ja perheen pienimmille.

C-rata, 8 rastia, 2,4 km
Rata tarjoaa reitinvalintamahdollisuuksia. Polkua hyödyntäen pystyt usealla välillä tekemään turvallisen ja varman reitinvalinnan, toisaalta ajallisesti parhaan suorituksen saavutat tekemällä rohkeita ja suoraviivaisia reitinvalintoja. Rata soveltuu erinomaisesti mm. nuorisolle. Alueen kulkukelpoisuus on erinomainen mahdollistaen hyvän vauhdinpidon.

B-rata, 4,0 km, 12 rastia
Rata tarjoaa suunnistushaasteita alusta loppuun. Maaston kulkukelpoisuus on erinomainen. Polut eivät helpotusta etenemiseen tarjoa vaan luvassa on teknistä suunnistusta koko matkalle. Matkan varrella on mahdollista ihailla esimerkiksi Valkmusan kansallispuiston upeita maisemia.

A-rata, 5,7km, 16 rastia
Rata tarjoaa nautinnollista ja teknistä suunnistusta hyödyntäen alueen upeita mäkialueita. Rata kiertää myös kartan loivapiirteisemmällä alueella, jolle siirrytään Moronvuoren päivätuvan kulmalta. Tätä varten olemme tampanneet niityn läpi kulku-uran, joka johtaa sillalle (leveä lankku). Tämä silta on myös merkattu karttaan. Loivapiirteisemmältä alueelta palattaessa ratamestarit suosittelevat käytettävän toista siltaa, joka myöskin on merkattu karttaan.

Suunnistusalueemme keskellä toimii puolustusvoimien tutka-asema. Alue on merkattu karttaan kielletyksi alueeksi ja aluetta ympäröi maastossa korkea aita. Aitaan koskeminen on kielletty ja pyydämme suunnistajia kunnioittamaan tätä ohjetta, jotta pääsemme nauttimaan tästä upeasta maastosta myös jatkossa.

Kulku tapahtumapaikalle tapahtuu Pernoon kautta. Opastus alkaa Sutelan liikenneympyrästä (Pernoontie), josta ajomatkaa ensin Pernoontien päähän n. 10km. Täältä käännös ensin Heinäkorvenkujalle, josta myöhemmin matka jatkuu Vartiovuorentietä pitkin. Tapahtumapaikalla on tienvarsipysäköinti ja pyydämme autoilijoita noudattamaan opasteita.

Tarjolla on upea suunnistusmaasto sekä hieno kartta ja näiden avulla olemme pyrkineet luomaan teille edellytykset nautinnolliselle suunnistukselle. Tervetuloa!

Suunnistusterveisin tapahtuman puuhakaksikko
Jukka Tani & Ville Seppälä

Posted in Yleinen.