Laajakoski 10.9. – Päivä-/yösuunnistus uudella kartalla

Viimeistään nyt on aika kaivaa esiin otsalamput ja ladata akut. Ensi tiistain RR järjestetään Laajakoskella uudella kartalla (2013). Kyseessä on alueen ensikartoitus ja kartta on ammattikartoittaja Janne Weckmanin käsialaa. Viimeksi alueella on suunnistettu peruskartta-aikaan joskus 60- ja 70 -luvulla, harvinaista herkkua siis tarjolla! Tarkempi paikka on Laajakoskentien pohjoispäässä, sähkövoima-aseman pohjoispuolella.

Ratamestarin kommentti: Maastopohja on pääasiassa hyvää kangas- tai kalliopohjaa. Reittien suuntaisesti kulkee polku tai ajoura, jota kannattaa käyttää. Rastipisteet on suunniteltu yösuunnistusta ajatellen, rastin jälkeen on polku tai rastin lähellä on aukko tai oja tai iso kallio jne. A ja B radalla on yksi pusikko rastiväli , joka päättyy isoon linjaan ja isoon kallioon, ei voi eksyä yölläkään. Ratapituudet ovat: A 4,7 km (9 rastia), B 3,8 (8), BL 3,5 (9), C 2,9 (7), D 1,7 (5)

Yösuunnistuksen aloittelijoille tämä on hyvä mahdollisuus kokeilla rataa ensin valoisan aikana ja juosta vaikkapa sama rata uudelleen pimeällä.

Päiväsuunnistuksen lähtö on auki 17 – 19:30 ja yösuunnistuksen lähtö 20:30 – 21:30. Maali sulkeutuu klo 23:00.

Viitoitus Mt357 (Hurukselantie) Peippolan risteyksestä. 

Tervetuloa suunnistamaan!

Kartantulostaja iloitsee 9.9.:

Mukana sittenkin myös D-rata!

Posted in Etusivun artikkeli.