Kuntosuunnistus Juurikorvessa ti 13.6.

Ensi tiistaiksi rastiliput ovat matkanneet Uuperista Juurikorpeen Kirkkovuorten maastoihin. Vaikka Uuperin mäiltä siirrytään oikein Kirkkovuorille maaston korkeus erot muuttuu kuin muuttuukin pienemmiksi, kiitos Kymenlaaksolaiseen tapaan osuvasti nimettyjen paikkojen. Viimeviikon tapaan ratojen suunnittelussa on muistettu Jukola teema vaikka tällä kertaa maastoon lähdetäänkin yksinään. (mielikuva harjoituksena voi vaikka kuvitella vetävänsä viestin keulilla :D)
Maastona Kirkkovuoret ovat siis edellisviikkoa tasaisempi, kuten jo totesinkin. Ihan pannukakusta ei kuitenkaan ole kyse, sillä maastossa jonkin verran pienempää mäkeä tarkkoine rinteineen. Maastosta löytyy myös huomattava määrä hitaampaa peitteisempää maastoa, jossa näkyvyys heikkenee huomattavasti. Tätäkään maaston osaa ei ole pidemmillä radoilla unohdettu, sillä kuten suurin osa suunnistajista varmasti jo tietäänkin, ei Juokolassakaan Harpatinvaaran rinteet kokoajan tule sitä ”kauneinta” metsää olemaan. Myös tälläkin kertaa suunnistajille tarjotaan tietä ja polkuja jalkojen alle, mutta tie juoksuun ei tällä viikolla väkisin pakoteta, kuten viikko sitten Uuperissa.
Kuten monet jo Jukola viittauksesta saattoivat arvatakkin on tälläkin viikolla tarjolla pidempiä reitinvalinta välejä, joista Jukolan ratamestari oikein pelottelikin. Kuten jo lupailinkin A- ja B-radat käyttävät maaston kaikkia antimia hyväkseen kulkemalla jos jonkin moisissa maastotyypeissä. Peitteisillä alueilla tarkka kompassin käyttö on suotavaa jos on rastien naulaus tavoitteena. BL-rata sijoittuu kokonaan tapahtumakeskuksen läheisyydessä olevalle teknisemmälle ja parempikulkuiselle alueelle. BL-radan kanssa samalla alueella kulkevat D- ja C- radat tukeutuen maaston selkeisiin kohteisiin, esim polut ja selkeät kuviorajat.
Koska tapahtumapaikalla ei hyviä parkkitiloja ole, joudutaan turvautumaan tienvarsi paikoitukseen.
Radat:
  • A-rata 6,8km 11 rastia
  • B-rata 4,7km 8 rastia
  • BL-rata 3,5km 9 rastia
  • C-rata 3,0km 6 rastia
  • D-rata 1,8km 6 rastia
Tervetuloa suunnistamaan!
Ratamestari Daniel Koivisto
Posted in Yleinen.