Firmaliiga Uuperissa 6.6.

Seuraavaksi Rannikkorasteilla siirrytään hieman rannikkoa kauemmaksi Uuperin kukkuloille. Jotta suunnistajat eivät uuperissa ihan liian helpolla pääsisi, on radoille Jukolan viestin innoittamana siunattu hieman lisäpituutta, eli herkkua on tarjolla muutama rastilippu enemmän. Lähestyvä Jukola on myös innoittanut ratamestarin järjestämään yhteislähdön klo 17:30 (olkaa paikalla n.15 min ennen lähtöä) Tarjolla on viestistä tuttuja elementtejä kuten: Letkoja, hajontoja, (koodien huutelua) tai ehkä jopa porukkapummeja. Eli ratamestarin vinkkinä: Jos juoksette letkassa, muistakaa edes joku suunnistaa 😀 . Myös koodien tarkistus vois olla suotavaa. Hajonnat ovat perhosia/salmiakkeja, jotta jokainen tulee juoksemaan samat rastivälit.

Maastona Uuuperi on aikalailla verrattavissa tilkkutäkkiin. Sinne tänne karttaa on ripoteltu vaativia suunnistusmäkiä, jotka on kursittu kasaan laajalla tie- ja polkuverkostolla. Maastotyypiltäänkin Uuperi on melkosta sillisalaattia. Löytyy männikköö, kuusikkoo, lehtipuuta, joista kaikkia eri ikäsinä. maastophja vaihtelee kankaasta sammalmetsään risukoita, avokallioita, hakkuuaukkoja, muutamaa suota ja soramonttua unohtamatta. Eli eiköhä jokaselle löydy omaa makua miellyttävää sekä ärsyttävää maastoa. Maastossa on myös paljon kiellettyjä alueita, kunnioittakaa niitä!

Vaativammat radat ovat epärannikkorastimaisesti melko saman kaltaiset, jotta yhteteislähtöön saataisiin lisää säpinää. Ainoastaan D-rata liikkuu selkeämmin eri kaavan mukaan, tukeutuen lähialueen polkuihin ja teihin. Muut radat pyrkivät sisältämään pidempiä reitinvalinta välejä sekä muutamia tarkempia pisteitä. Radoilla rytminvaihtokyky näyttelee suurta roolia, sillä rastit sijaitsevat hitaammilla vaativammilla mäillä, mutta niiden välissä saa latoa sadistisia tie välejä kartta rullalla. (Paikalle saapuvat autolija! Varokaa Uuperin rinnekeskukseen johtavalla tiellä liikkuvia suunnistajia!)

Toivottavaa olisi, että yhteislähtöön saapuisi mahdollisimman paljon suunnistajia, jotta saataisiin parempi harkka. Toki maastoon saa lähteä yhteislähdön ulkopuolellakin, jos kaipaa ennemmin omaa rauhaa. Pisteitä mieliville firmaliiga suunnistajille vinkkinä, että yhteislähdöissä kuljetaan yleensä kovempaa kuin yksinään.

Radat:

  • A-rata 7,9km 22 rastia hajonta
  • B-rata 6,0km 17 rastia hajonta
  • BL-rata 4,0km 10 rastia hajonta
  • C-rata 3,5km 6 rastia putki
  • D-rata 1,5km 5 rastia putki

Tervetuloa suunnistamaan!

Ratamestari Daniel Koivisto

Posted in Yleinen.