Kauden päätösrastit Karhuvuoressa

Ensi lauantaina 6.10. klo 14:00 alkaen vietetään hienon suunnistuskauden 2012 Rannikkorastien päätöstapahtumaa Kotkan Karhuvuoressa. Keskupaikka on ns. Räskin mutkassa, jossa on paikoitustilaa pienelle määrälle autoja loppujen autojen jäädessä tienvarsipaikoitukseen. Siten kannattaa mahdollisuuksien mukaan tulla polkupyörällä tai kimppakyydillä. Karttaopastus.

Karhuvuoressa on myös viimeinen mahdollisuus ansaita SyysCupin pisteitä ja tavoitella voittajalle luvattua Osuuskauppa Ympyrän lahjakorttia. Koska monet kärkipään suunnistajat ovat samanaikaisesti Ruotsissa suunnistamassa 25-manna -viestiä, voi voittaja löytyä myös melko kaukaa kärjen takaa. Koska jaettavien bonuspisteiden määrä riipuu saman radan suunnistaneiden määrästä, on tärkeää, että mahdollisimman moni tulee mukaan näihin Kotkan alueen kauden viimeisiin kuntosuunnistuksiin.   

Normaaliratojen ratamestari Koskisen Viljo on suunnitellut ajankohtaan hyvin sopivat radat. Kaikilla radoilla on runsaasti rasteja, ja maastosta käytetään sen kulkukelpoisuudeltaan parhaita osia. Kaikilla radoilla on myös mahdollisuus käyttää paljon polkuja, joten luvassa on vauhdikasta ja mukavaa suunnistusta. Vaikka tämä kausi on jo loppumassa, Karhuvuoren tuttuun ja turvalliseen maastoon voi lähteä kokeilemaan suunnistusta vaikka ensimmäistä kertaa. Siitä voi saada uutta intoa syksyn ja talven lenkkeilyyn, ja kipinän jatkaa uutta harrastusta kevään 2013 Rannikkorasteilla.  

Mukana myös reittiradat 

Mattilan Sakari on suunnitellut nuorimmille ja kaikille muillekin aloitteleville suunnistajille sopivat 1,7 km:n pituiset TR- ja RR-radat. Sakke muistuttaa myös, että maasto on märkää ja sammaleiset alueet erittäin liukkaita. Siten saappaat ja rauhallinen vauhti ovat ainakin kaikille kiireettömille rastien etsijöille sopivia varusteita.

Posted in Etusivun artikkeli.