Kartantulostaja yhdisti pisteet Juurikorpeen

Tiistaina 25.8. Rannikkorastit jatkuvat Juurikorvessa toista kertaa kuntosuunnistuskäytössä olevalla Kirkkovuoren kartalla. Käytössä ovat edellispäivän Nuorten RastiCup-kilpailusarjan finaalin rastipisteet. Rastipisteet ovat kilpailun ratamestarin Jussi Virtasen valitsemia, pisteiden yhdistämistehtävän taas huomasi kartantulostaja eräänä kauniina kesäiltana ratoja tutkaillessaan tehneensä. Innokkaan kartantulostajan mieliksi radat myös huolittiin Rannikkorastien ja peräti Firmaliigaosakilpailun käyttöön! Radat muistuttavat, mikä enemmän, mikä vähemmän, NRC:n kilparatoja, mutta jo tapahtuman firmaliigastatuksenkin vuoksi joitakin muutoksia ratoihin on tehty. Ratamestari Jussi Virtasen mietteitä NRC-maastosta ja -radoista voit lukea täältä: http://www.kyminsuunnistajat.fi/images/stories/RATAMESTARIN_MIETTEITÄ.pdf.

Tiistain radat ovat keskimatkatyyppiset pituudeltaan lyhyemmästä päästä, mutta tarjonnevat kuitenkin mukavasti suunnistushaastetta kaikentasoisille suunnistajille. A-radalla on alla olevan kuvan kaltaisen ”salmiakin” avulla saatu käyttöön enemmän maaston pienipiirteisintä ja haastavinta osaa, ole tarkkana oikean kiertojärjestyksen kanssa.

Tapahtumassa on myös käytössä NRC:n rastireitti- ja tukireittiradat, joissa edetään karttaan merkityn ja maastoon vedetyn viitoituksen, ”siimarin”, ohjaamana. Rastireittiradat (RR) ovat suunnistuskilpailuissa käytössä alle 10 -vuotiailla suunnistajanaluilla ja siinä rastit on sijoitettu viitoituksen varrelle. Toki osaavimmille ja rohkeimmille on tarjolla oikaisumahdollisuuksia, jolloin hetkeksi siimarista irroittautumalla voi pyrkiä tekemään eroa kanssakilpailijoihinsa. Tukireitillä (TR) rastit ovat vähän matkan päässä viitoituksesta ja siimari tukee lasten etenemistä maastossa. TR-radat ovat kilpailuissa käytössä 11-12 vuotiailla. Nyt onkin siis hyvä tilaisuus tulla kokeilemaan kyseisiä suunnistusmuotoja. Siimariradat ovat sopiva ja turvallinen tapa aloitteleville suunnistajille tutustua lajiin ja sopivat myös niille lapsille joita kilpasuunnistus kiinnostaa, mutta jotka eivät vielä ei ole mukaan uskaltautununeet. Totuttuun Rannikkorastitapaan myös siimariradan voi valita vapaasti iästä riippumatta.

Lisäys 25.8. kartantulostaja huolehtii vielä:

Maastossa on eilisen kilpailun jäljiltä peräti 34 rastilippua  ja toinen toistaan makeampaa rastikohdetta. Ole tarkkana että käyt omalla rastillasi, muista siis tarkastaa rastikoodi.

Posted in Etusivun artikkeli.