Jo perinteeksi muodostunut Huutjärven yö-sprintti suunnistetaan huomenna!

Jo toista kertaa suunnistettava Huutjärven yö-sprintti suunnistetaan huomenna tiistaina 28.9 kello 20 alkaen Huutjärven koululta. Armoitettuna ratamestarina, hänkin jo toistamiseen, toimii Mika Kilpinen, joka kommentoi maastoja, ratoja ja vähän muutakin seuraavasti:

"Ratasuunnittelua varjosti viime vuonna käyttämättä jäänyt pitkä rastiväli, joka jossakin muodossa tuli nyt sitten väkisin ympättyä pidemmille radoille. Oli vähän painolasti ratasuunnittelussa tuo, olisi pitänyt osata päästää siitä irtiSilmää iskevä Mutta nyt on siis käytössä ja toivottavasti ei enää ensi vuonna kummittele. A- ja B-rata käyvät Huutjärventien pohjoispuolella. Näillä radoilla tien ylitys, sallittu vain karttaan merkitystä ylityspaikasta suojatietä pitkin. C-radalla oma lähtöpaikka maalin tuntumassa, A- ja B-ratojen lähtöön matkaa 100 m. C-rata on helppo, rastit enemmän katulamppujen kajossa. Eihän ne vaikeita ole kyllä A- ja B-ratakaan. Rastipisteet ovat sprinttisuunnistustyylisesti helppoja ja rastinotossakaan ei vauhtia tarvitse hidastaa. Täyttä vauhtia voi siis pitää lähes koko ajan ja tämä tuo toivottavasti oman haasteensa myös suunnistustehtävien toteuttamiseen. Eli olo pitäisi olla kuin Cooperin testiä juostessa ja lisäksi pitäisi suunnistaa ja tehdä reitinvalintoja vauhdin hidastumatta.Maasto sopii kaikille, hyvä- ja nopeakulkuinen jne. Varsinkin Huutjärventien pohjoispuolella runsaasti heikkoja polkuja joita kaikkia ei kartalla. Rasteilla on myös heijastimet. A- ja B-ratojen nelosrasti on lähellä taloa. Talon asukkaiden puolesta asia on ok, mutta pihalla aitauksessa olevat koirat saattavat "kannustaa" suunnistajia….

Ja ratojen pituudethan Huutjärven yö-sprintissä ovat: A (2.7 km ), B (1.9 km), C (1.4 km). Huutjärven yö-sprintti on kaikilta osiltaan erinomainen paikka ottaa myös ensiaskeleet yösuunnistuksen kiehtovaan maailmaan… ja jäädä koukkuun!

Posted in Etusivun artikkeli.