Itäranta vuorossa sunnuntaina

Sunnuntaina 2.10. suunnistetaan Itärannan maastossa klo 10 – 13 välisenä aikana. Aikaisemmista Itärannan tapahtumista poiketen tapahtumakeskus sijaitsee tällä kertaa Hakalan koulun pihalla (Poikkikatu 7, Kotka). Ratamestarin mukaan tarjolla on korttelimainen ja polkumainen suunnistus viime talven metsätöiden takia. Mutta onhan siinä tarkkuutta vaativia rastipisteitäkin.

Ratapituudet on nyt julkaistu tapahtumakalenterissa (linkki löytyy tämän sivun vasemmasta laidasta). Ja tässä on ratamestarin kommentit:

”Pysäköinti , tapahtumakeskus, lähtö ja maali on hyvin lähellä toisiaan. Suunnistus on osittain korttelisuunnistusta siirryttäessä metsäaluilta toisille metsäalueille. Korttelialue on poikittaisia katuja , joista toisille kaduille pääsee pieniä kujia pitkin joita on vähän. Reitinvalinta korttelialueella kannattaa tehdä huolella. Metsäalueella on paljon kalliota ja polkuja. Hyvällä reitinvalinnalla pääsee koko suunnistuksen polkuja pitkin. Itärannan metsähakkuut rajoitti alueen käyttöä, joten korttelisuunnistusta on enemmän kuin normaalisti. Metsäalueella rastipisteet on lähellä polkuja, joten suurten pummien vaara on pieni. Rastiliput on sijoitettu ”piiloon” mahdollisimman alas ilkivallan vähentämiseksi. Rastipisteessä lippu näkyy hyvin. Kallioalueella on paljon samanlaisia kohtia, samaistumisvaara on suuri. Ilman suuria sateita selviää kuivin jaloin. Mukavaa suunnistusta.

Hallantien (iso asvalttitie) yli mennään kaksi kertaa, joten olkaa varovaisia tien ylityksessä.

Loppukevennys: Edellisellä kerralla Itärannassa suunnistuksen aikana muutama lippu katosi , jopa uudelleen viety lippu. Nyt löytyi rastia viedessä kaksi lippua kiven alta.”

Nähdään rasteilla!

Posted in Etusivun artikkeli.