Honkala – ratamestarin ennakko

Rannikkorastit järjestetään 9.6. Honkalassa. Tapahtumakeskuksena toimii Honkalan hiihtostadion. Hiihtostadionin läheisyydessä kulkee tiivis kuntorataverkosto. Alue on suosittua ulkoilualuetta, minkä vuoksi alueella on myös runsaasti polkuja. Ihan kaikkia pienimpiä polkuja ei karttaan ole kuitenkaan merkattu. Helpoimpien ratojen osalta maastoon syntyneet uudet polut on kuitenkin pyritty päivittämään karttaan. Polkujen ja kuntoradan ympäristöstä taas löytyy pienipiirteisiä kallioalueita, jotka vaativat tarkkaa kartanlukua ja huolellista rastinottoa. Lyhyemmät radat pysyttelevät Kankaantien eteläpuolella, mutta A, AL ja B -radat käyvät myös Kankaantien pohjoispuolella. Noudatathan varovaisuutta tietä ylittäessäsi ja tien reunaa juostessasi! Honkalan maasto on pääasiassa hyväkulkuista. Alueella on kuitenkin tehty jonkin verran metsänhoidollisia töitä kuluneiden vuosien aikana, joiden seurauksena maastossa on jonkin verran harvennusjätettä. Monin paikoin kulkukelpoisuus on kuitenkin parempaa kuin kartan perusteella voisi päätellä. Pururadan ympäristöstä löytyy myös jonkin verran mäkeä, mutta sopivalla reitinvalinnalla voi välttää ”turhat nousumetrit” sekä pahimmat ryteiköt.

Tarjolla kuusi rataa:
A: 5,9km, 13 rastia
AL: 4,4km, 10 rastia
B: 5,1km, 14 rastia
BL: 2,9km, 10 rastia
C: 4,2km, 8 rastia
D: 2km, 5 rastia

D-rata tukeutuu vahvasti alueen polku- ja kuntorataverkostoon. Radan kaikki rastit sijaitsevat polkujen ja kuntoradan varrella, minkä vuoksi rata soveltuu hyvin perheen pienimmille sekä vasta-alkajille. Rata on suunniteltu maaston tasaisemmille alueille, eivätkä maaston suurimmat mäet satu radan varrelle.

C-rata tukeutuu myös vahvasti alueen polku- ja kuntorataverkostoon rastien ollessa niiden välittömässä läheisyydessä. C-radalla on pyritty tarjoamaan suunnistajalle reitinvalintavaihtoehtoja – kierränkö välin oikealta vai vasemmalta vai oikaisenko jossain kohtaa metsän läpi?

B-radat ovat runsasrastiset, keskimatka -tyyppiset radat, joissa suunnistaja pääsee harjoittelemaan sujuvaa rastinottoa. Ratojen rastipisteet on kuitenkin valittu niin, että ne soveltuvat myös kuntosuunnistajille. Alueen tiivis kuntorata- ja polkuverkosto tarjoaa suunnistajalle myös reitinvalintaan liittyviä tehtäviä – toteutanko tämän välin suoraan vai kierränkö kenties polkua pitkin?

A-radoille on pyritty tarjoamaan pidempää reitinvalintaväliä sekä tarkkaa rastinottoa. Tapahtuman haastavimmat rastipisteet löytyvät myös A-radoilta.

Ratamestari
Anni Väyrynen

PS. Varustepäivityksiä varten paikalla palvelee Suunnistajan kauppa. Tervetuloa ostoksille!

Posted in Yleinen.