Heinäviestit ja Rannikkorastit käytiin Jumalniemen vaativissa olosuhteissa

Jumalniemen maastot ovat tunnetusti pienipiirteisiä ja joiltakin osin vaikeakulkuisia, mutta kun tämän iltaisilla Rannikkorasteilla saatiin myös reipasta sadetta ja ukkosta, päästiin jo ekstreemiurheilun makuun. Rannikkorastien normaaliratoja suunnisti 118 suunnistajaa minkä lisäksi Rannikkorastien ensimmäisen Heinäviestin Pro-sarjaan osallistui 9 joukkuetta ja Fun-sarjaan täyttä13 joukkuetta – yhteenlaskettuna ratamestari Antti Niemen radoilla juoksi 178 suunnistajaa. Vaativat olosuhteet aiheuttivat joitakin keskeyttämisiä, minkä lisäksi muutamat joukkueet käyttivät hyvän urheiluhengen mukaisesti aikaa nilkkansa loukanneen kanssakilpailijan auttamiseen.  

Normaaliratojen tulokset väliaikoineen ja Heinäviestin epäviralliset tulokset osuusaikoineen löytyvät Tulokset-osiosta. Heinäviestin joukkeiden loppuajat on saatu joukkueiden ankkurien aikojen perusteella. Sen sijaan osaa osuusajoista ei ole saatu, koska emit-korttia ei ole luettu tai niiden lukemisessa on ollut ongelmia. Tuloksissa mahdollisesti havaittavista virheistä pyydetään ilmoittamaan osoitteeseen kauko.salonen(at)genip.fi. Firmaliigan pisteet lasketaan myöhemmin.

Lisäyksiä 10.8.:

Reittihärveli avoinna myös viestin osalta. Juoksijat härvelissä hajonnoittain, ei osuuksittain. Viestin tuloksia on myös täydennetty ja uusissa tuloksissa näkyvät kaikkien eri ratojen tulokset väliaikoineen. Niille joukkueille, joilta puuttuu jomman kumman alkuosuuden tulos näkyy ankkurin lopputulos ja ensimmäisen rastin väliaika laskettuna yhteislähdöstä. 

Sateen ja kiireen keskellä toimeliaat tapahtumajärjestäjät Anu, Toni ja Mette Soini muistivat hoitaa myös arvonnan: Rosson lahjakortin yhdessä käytettäväksi saivat Jaana Paajanen ja Tiina Korpela. Onnittelut!

Myös Firmaliigan tuloksissa on luettavissa ajan tasalla oleva pistetilanne. Liigan jury (eli Kairan Miikka) on tulkinnut sääntöjä siten, että pisteille pääsee jokainen täydellä joukkueella mukana ollut joukkue, vaikka kaikki juoksijat eivät olisikaan tehneet hyväksyttävää suoritusta. Tuloksista nähdään, että Pro-sarjassa Kotkamills 1 ohitti Opet ja Fun-sarjassa Superjätkät ottivat kärkipaikan Tullin Urheilukerholta. Kun muistetaan, että lopputuloksissa huomioidaan kultakin joukkueelta vain viisi osakilpailua (ts. viesti ja neljä muuta osakilpailua), voidaan nähdä, että myös Tehotytöt on otettava huomioon, kun veikataan Fun-sarjan lopullista voittajaa. On myös syytä huomata, että alkuperäisistä suunnitelmista poiketen Firmaliigan 5. osakilpailu juostaan 30.8. Heinlahdessa eikä 23.8. Suurivuorella.

Posted in Etusivun artikkeli.