Heinlahden yösuunnistus

Kauden viimeiset tiistai-Rannikkorastit suunnistetaan 22.9. Heinlahdessa. Maastossa on tällä kaudella suunnistettu jo kerran aiemmin, tällä kertaa lähtö on kuitenkin eri päästä karttaa eli Heinlahden veneveistämöltä (joka on jälleen ystävällisesti tarjonnut piha-alueensa suunnistajien käyttöön). Toinen merkittävä ero on tietenkin se, että tällä kertaa suunnistetaan pimeällä. Tämä toivottavasti tuo lisähaastetta maaston paremmin tuntevillekin. Vaativimmilla radoilla heijastimet on pyritty mahdollisuuksien mukaan sijoittamaan siten, ettei kiiluva heijastin paljasta rastin sijaintia jo kaukaa, vaan rastille asti täytyy suunnistaa. D-radalla viimeinen rasti on radan vaatimustasoon nähden vaikeahko, mutta paljastettakoon, että kaikilla suunnistajilla on sama viimeinen rasti (isojen kilpailujen tapaan), joten muita voi hyödyntää, jos luottamus omiin taitoihin ei vielä ole riittävä. (Kartantulostajan lisäys D-ratalaisille: Viimeiselle rastille matkaa toiseksi viimeiseltä 80 m ja lähin tie, sähkölinja ja maali sijaitsevat korkeintaan 100m päässä rastista. Suurta eksymisvaaraa ei siis ole.)

Maastohan on Rannikkorastien parhaimmistoa: avokalliota ja pääosin hyväkulkuista metsää, näistä päästää nauttimaan etenkin pidemmillä radoilla. Valvojan lausunto: Hyvältä näyttää. C- ja D-ratojen lähtö sijaitsee tapahtumakeskuksessa, muilla radoilla on vajaan kilometrin alkuverryttely lähtöön. HUOM!! C- ja D-radoilla ylitetään veistämölle johtava hiekkatie, joten sekä suunnistajat että autoilijat, noudattakaa varovaisuutta!

Ratapituudet ja opaskartta löytyvät tapahtumakalenterista

22.9. Kartantulostaja tietää:

D-radalla emittien ja rastilipun lisäksi heijastin. Muilla radoilla Kotham-Cupissa testattu ja toimivaksi havaittu systeemi, eli pelkkä heijastin ja emit-kapula rasteilla.

Posted in Etusivun artikkeli.