Polkuja

Firmaliiga vauhtiin Juurikorvessa

Ensi tiistaina (24.5.) Rannikkorastien karavaani siirtyy Kotkan ja Pyhtään lähimaastoista Juurikorven metsäisempiin maisemiin, pari vuotta vanhalle Kirkkovuorten kartalle. Vuorossa on myös Firmaliigan ensimmäinen osakilpailu, jonka ohjeet ja säännöt löytyvät näiltä nettisivuilta. Firmaliigaan näyttää toistaiseksi ilmoittautuneen vasta muutama joukkue, joten odotettavissa on tiukka ilmoittautumisruuhka juuri ennen ilmoittautusajan päättymistä, ts. ensi tiistaina klo 17:00. Ei siis kannata taktikoida ja hämätä kilpailevia joukkueita aivan viime tippaan asti, vaan varmuuden vuoksi ilmoittautua hyvissä ajoin ennen määräajan päättymistä.

Polkuja

Ajomatkaa tapahtumapaikalle tulee tällä kertaa vähän keskimääräistä enemmän, mutta palkintona on suunnistusta yhdessä (ainakin) allekirjoittaneen mielimaastoista. Kirkkovuorten ympäristössä kulkukelpoisuus ja näkyvyys ovat lähes joka paikassa erinomaisia. Maastossa on isompia ja pienempiä kallioisia mäkialueita, joiden väleissä on pitkään ilman metsänhoitotoimenpiteitä kasvanutta oikeaa suomalaista metsää, joitakin aukeita ja pieniä soita sekä myös muutamia vähän tiheämpiä alueita. Maasto tarjoaa monia suunnistusta helpottavia selkeitä kuvioita ja myös runsaasti rastipisteiksi sopivia yksityiskohtia.

Rastikivi jyrkateen alla

 

Rastikivi maen reunalla

A-, B- ja BL-radat kiertävät maastoon toissa talvena ilmestyneen, ja viime vuonna karttaan merkityn, hakkuualueen. Tälle vaikeakulkuiselle alueelle ei kuitenkaan kenenkään tarvitse, eikä kannata, mennä. Polkuja ja metsäteitä on riittämiin käytettäviksi, erityisesti C- ja D-radoilla. Rasteja, joista osa on jo maastossa, ei ole erityisesti piilotettu kivenkoloihin tms. vaan ratamestarin tavoitteena on, että kaikki osallistujat saavat mukavia suunnistuskokemuksia ja onnistumisen iloa.  

Kauko Salonen, ratamestari

Radat

  • A-rata 6,0 km, 12 rastia
  • B-rata 4,6 km, 10 rastia
  • BL-rata 3,6 km, 9 rastia
  • C-rata 2,7 km, 8 rastia
  • D-rata 2,0 km, 6 rastia
Posted in Etusivun artikkeli.