Firmaliiga jatkuu Laukkakallion kartalla

Ensi tiistaina 28.5. juostaan Rannikkorastit ja Firmaliigan toinen osakilpailu Laukkakallion kartalla eli alueella joka tunnetaan myös Suljennon maastona (toivottavasti nyt meni oikein). Erikoisuutena on, että Firmaliigan Pro-sarjassa juostaan normaalin A-radan asemasta 8,5 km pitkä ns. AA-rata. Nyt on kaikilla muillakin, esimerkiksi Jukolan viestiin tai Venlojen viestin pitkille osuuksille valmistautuvilla, mahdollisuus kokeilla suunnistusta normaalia kuntosuunnistusta pidemmällä radalla. 

Maastosta iso osa on juoksukelpoisuudeltaan erinomaisia mäntykankaita ja kallioalueita. Kaikilla radoilla on kuitenkin myös eri vaiheissa olevia talousmetsiä: taimikoita ja hakkuualueita, mutta monet niistäkin ovat yllättävän hyväkulkuisia. Erityisesti märimmät suot ja tumman vihreät alueet hidastavat kuitenkin etenemistä sen verran, että pidemmillä rastiväleillä voi hyvällä reitinvalinnalla saada selvää etua. Rastit on, ainakin lyhemmillä radoilla, pyritty sijoittamaan niin selviin pisteisiin, ettei kenenkään tarvitsisi jäädä rastiympyrän sisään pyörimään. 

Paikoitus on totuttuun tapaan Kultaan tien risteyksessä ja lähtö on, kuten ennenkin, noin 600 m Hurukselan tietä Kotkaan päin. Tällä kertaa myös maali on samassa paikassa kuin lähtö, joten jätetään kartan länsinurkan vähän vaikeakulkuinen ja suunnistuksellisesti köyhä alue käyttämättä. Muutaman sadan metrin alku- ja loppuverryttely tekee hyvää jokaiselle, mutta muistetaan varoa Hurukselan tien vilkasta liikennettä: kuljetaan tien pientareella ja ylitetään tie varovasti!  

Posted in Etusivun artikkeli.