Ennätysmäinen osanottajamäärä – 244 suunnistajaa – Peippolan Rannikkorasteilla

Rapsakka sadekuuro osui Rannikkorastien lähtöpaikalle juuri kun ensimmäiset suunnistajat valmistautuivat kauden 2011 Firmaliigan starttiin ja kauden neljänsien Rannikkorastien suunnistussuorituksiin. Niinpä moni odotti hetken aikaa metsään lähtöä, mutta kun sade taukosi alkoi Rannikkorastien keskuksessa taukoamaton kuhina, jota jatkui koko illan.

Ennätysmäinen osanottajamäärä – peräti 244 suunnistajaa – aiheutti myös melkoisia metsään lähtijöiden ja maaliin saapuvien jonoja. Ajoittain pääsivät jopa suosituimmat kartat loppumaan, mutta karttoja kierrättämällä jokainen taisi lopulta päästä suunnistamaan haluamalleen lenkille. Rannikkorastien järjestelytiimi kiittää kaikkia suunnistajia ja koettaa keksiä keinoja, joilla tästä positiivisesta ongelmasta – kuntosuunnistusten suuresta suosiosta – aiheutuvaa epämukavuutta minimoidaan.

Monien suosima Peippolan vauhdikas suunnistusmaasto oli hyvässä käytössä Miika Laineen suunnittelemilla radoilla. A-radan nopein Janne Weckman juoksi ratansa alle 5,5 minuutin kilometrivauhdilla. BL-radan vauhdikkain Antti Pasi selviytyi radastaan kilometrivauhdilla 7.46, mutta vieläkin vikkelämpi oli C-radan voittaja Aino Väyrynen, jonka kilometriaika oli 7.11! Hyvä maasto, selvät rastipisteet ja erilaisia reitinvalintoja mahdollistavat radat tarjosivat vähemmän suunnistaneillekin mahdollisuuden hyvään loppuaikaan, tai ainakin hyvään mieleen mukavasta suunnistussuorituksesta.

Lahjakortit Hesburgeriin voittivat Aino Kupiainen ja Kerttu Hyypiäinen. Onnittelut voittajille!

Rannikkorastien tulokset ovat luettavana viereisestä linkistä. Firmaliigan (tarkistamaton) tilanne löytyy linkistä Firmaliigan tilanne.

Väliajat, WinSplits Online

Reittihärveli

Posted in Etusivun artikkeli.