Ennakkotietoa Karhuvuoren Rannikkorasteista

Tiistaina Rannikkorastit jatkuvat Aittakorven takamaastoissa ja käymättömillä (?) korpimailla. Tapahtumakeskus sijaitsee takavuosilta tutussa paikassa Karhuvuoressa Ututien parkkipaikalla. Sijainnista johtuen myös pidempien ratojen alkuosalla on tarjolla hieman helpompien rastien myötä pehmeä lasku suunnistustehtävien ratkomiseen. Samoin lopussa liikutaan jälleen asutusalueen liepeillä ja hyvää aikaa tavoittelevilla korostuu sujuvien leimausten ja kepeiden jalkojen merkitys. Myös suunnistuksellista haastetta radoilta löytyy, haastavimmat alueet sijaitsevat kartan “vastakkaisella” reunalla jossa A-, B- ja BL-radat käyvät kääntymässä. BL-rataa on jouduttu tämän alueen saavuttamiseksi hieman venyttämään ohjepituutta pidemmäksi, mutta polkuvoittoisen alun ja lopun ansiosta radan kiertäminen onnistunee “ohjeajassa”. C ja D-ratojen tukena on lähes koko ajan Karhuvuoren kuntorata, mutta varsinkin C-radalle on ainakin joillekin väleillä pyritty luomaan mahdollisuus näyttää ja käyttää suunnistustaitojaan.

Asutusalueen reunamilla kun liikutaan niin alueella risteilee runsaasti erivahvuisia polkuja. Aivan pienimpiä ei ole karttaan pystytty kuvaamaan. Suunnistusalueen eteläpuolelle on Räskin uutta asutusaluetta varten raivattu hakkuuaukea. Tätä ei ole karttaan päivitetty, mutta sen rajat on merkitty “suunnilleen” karttaan. C- ja D-ratojen kiertäjät voivat tämän alueen nähdä horisontissa siintävän. Muiden ratojen kiertäjillä riippuu sitten hieman reitinvalinnoista pääsevätkö he ihailemaan tätä kasvavan kaupunkimme uudisrakentajille raivattua aukeaa. Karttaa on jonkin verran pyritty ajantasaistamaan ratojen kulkureiteiltä. Alisen Viipurintien uudet linjaukset on karttaan piirretty, uusi hakkuuaukea metsästä löydetty ja polkuja pyritty päivittämään.

Niin lähtöön siirryttäessä kuin maaliin kirmatessa Karhuvuorentien ylitys on sallittu vain alikulkutunneleista, jotka on myös karttaan merkitty. Leveän ojan merkillä piirrettyjen ojien ylityksen taas suosittelen tapahtuvan polkujen ja siltojen kohdalta, muualta ylityksen yrittämistä voin suositella vain uimataitoisille ja niille jotka uskovat pystyvänsä vähintään 3 metrin loikkaan pehmeältä ojanpenkalta ponnistaen.

Satoi tai paistoi, tiistaina suunnistetaan, tervetuloa!

Ratamestari Mika Kilpinen

Suo siellä, vetelä täällä. Ei sitten ehkä kuitenkaan rastia tähän.

Posted in Etusivun artikkeli.