Vielä sananen Jumalniemen radoista ja taitoharjoitusmahdollisuus

Jumalniemen Rannikkorasteilla on myös mahdollisuus kiertää B-rata käyräkartalla, eli kartalla josta on lähes kaikki muu poistettu paitsi korkeuskäyrät. Ilmoittautumiset käyräharjoitukseen Kymin Suunnistajien nimenhuutoon, jotta kiinnostuneille osataan varata karttoja riittävästi. Nimenhuudon tapahtumasivulle pääset tästä: http://kyminsuunnistajat.nimenhuuto.com/events/5022852. Muut kuin nimenhuutoon rekisteröityneet voivat ilmoittautua kirjoittamalla nimensä ”Ilmoita joukkueen ulkopuolinen pelaaja” -kohtaan.

A-rata on jo muutamalta aiemmalta vuodelta tuttuun tapaan tulostettu kahdessa osassa paperin molemmille puolille. Käännä siis kartta rastilla yhdeksän niin loppurata avautuu suunnistettavaksesi. Yleisesti radat tarjoavat nopeita reitinvalintavälejä ja toisaalta tarkkoja, A- ja B-radalla jopa erittäin tarkkoja, rastipisteitä. Ratamestari on onnistunut luomaan ratoihin mukavasti rytmitystä rastivälien pituutta vaihtelemalla, C-radallakin rastivälien pituudet vaihtelevat 100m ja 800 m välillä.

Itse Jumalniemen maasto on näin keväällä suunnistajan kannalta parhaimmillaan, kesällä vaivaava heinikko ym. viidakko ei vielä sanottavammin vauhtia hidasta.

Posted in Etusivun artikkeli.