Uusi maastonosa käyttöön Teipparissa 9.8.

Teipparin kartta on laajentunut itään, Kivimäen alueelle. Lähtöpaikka ja tapahtumakeskus sijaitsevat tuttuun tapaan kasvihuoneiden katveessa Hotelli Leikarin kohdalla VT7:n pohjoispuolella.
Kaikki radat käyvät osittain uudella kartanosalla. Rastipisteinä on pyritty käyttämään kaikkea muuta, paitsi kiviä. Maastossa on joskus harvesteri käynyt ja renkaanjäljet jo ”häviävät” maastoon, eli kaikkia koneuria ei ole kartassa. Risuja ei kuitenkaan merkittävästi ollut ratamestarin kulkemilla reiteillä. Näkyvyys on aika hyvä. Suuria korkeuseroja ei ole, eikä nastaritkaan kastuneet maaston ennakkokäynneillä.
Kaikilla radoilla on selvät rastipisteet, jotkut kohteet tosin ovat varsin pieniä.
– A-rata, 14 rastia 6,4 km.  Ensimmäinen rasti sijaitsee selvän polun, erittäin hyväpohjaisen metsätien läheisyydessä. Varsin selvää on, että A-rataa juoksevat ihan varmasti osaavat tiellä juosta, sen vuoksi tämä tienpätkä onkin A-radalla merkattu kielletyksi alueeksi. Tämän kielletyn tieosuuden ylityksen saa A-ratalainenkin tehdä mistä kohtaa hyvänsä. Muut radat voivat tätä tietä käyttää, jos katsovat sen sopivan reitinvalintaan.
– B-rata 11 rastia 4,4 km.
– BL-rata 9 rastia 3,0 km.
– C-radalla, 9 rastia 3,0 km, tukena on polku-uria, selviä oikaisumahdollisuuksiakin on. Yksi suunnistamalla tehtävä kuivan suon ylitys haastaa suunnistajan. Takana on kuitenkin poikittainen tie, eksymisvaaraa ei ole. Kartasta selviää mitä apuja ao. ylitykseen on saatavissa, näkyvyys on hyvä.
– D-rata, 7 rastia 2,2 km tukeutuu selvään polku-uraan, jossa on muutama haara, joissa kannattaa olla tarkkana, selvät rastipisteet.

Posted in Etusivun artikkeli.