Uuperi vuorossa – 3.6.2014

Ensi tiistaina Rannikkorastit järjestetään Uuperin maastossa. Samalla käydään myös firmaliigan kolmas osakilpailu. Ratamestarina toimii Antti Salovaara.

Tapahtumakeskus on Uuperinrinteiden alapuolella olevan hiekkamontun alueella, joten pysäköinti tapahtuu pääosin hiekkamonttualueen läpi vievän tien varteen. Tie on melko leveä, joten on mahdollista pysäköidä molemmin puolin tietä. Opastus Mt 170 Reitkallin risteyksestä, josta matkaa tapahtumakeskukseen on noin 8 km.

Suunnistusradat kiertävät hiekkamonttualueen itäpuolisella alueella, jossa on kaksi suurempaa mäkeä ja niiden ympärillä tasaisempaa maastoa jossa paljon polkuja ja teitä. Mäkien alueella maasto on suunnistuksellisesti haastavaa, koska siellä on korkeuserojen lisäksi myös runsaasti kiviä ja kumpareita sekä jyrkänteitä. Pidemmät ja vaativammat radat kiertävät molemmat mäet, mutta lyhimmillä radoilla pysytellään tasaisemmassa maastossa.

Alueelle jossa radat kiertävät on tullut kaksi uutta kooltaan pientä avohakkuu-aluetta ja pienellä alueella on myös tehty metsän harvennusta jossa uusia metsäkoneuria. Muutokset ovat nähtävillä mallikartassa tapahtumapaikalla mikäli niitä ei ehditä päivittämään karttaan.

Ratapituudet:

  • A-rata: 5,7 km 16 rastia
  • B-rata: 4,6 km 12 rastia
  • BL-rata: 2,8 km 9 rastia
  • C-rata: 2,3 km 6 rastia
  • D-rata: 1,7 km 5 rastia

Rasteille viedään myös heijastimet, joten on mahdollista harjoitella yösuunnistusta tiistai- tai keskiviikko-yönä.

Suunnistajan kauppa pitäisi myös olla paikalla.

Tervetuloa suunnistamaan!

Posted in Etusivun artikkeli.