Uuperi vuorossa 25.6

Tiistaina Juhannuksen jälkeen kuntosuunnistus järjestetään Uuperin mäkisissä maastossa. Ratamestarina toimii Päivi Julku. Radat tarjoavat toivottavasti niin fyysistä kuin älyllistä haastetta suunnistajille. A- ja B-radoilla on aiempien vuosien tapaan hyödynnetty karttaa laajalta alueelta ja vaativien ja tarkkojen rastipisteiden sekä mäkien kipuamisen lisäksi matkalla on muutama helpompi tiejuoksuosuus. Muistattehan kaikki, että karttaan erikseen merkittyjen kiellettyjen alueiden lisäksi pistepelloilla liikkuminen on kielletty. Lyhyemmät radat kiertävät laskettelukeskuksen lähimaastoissa, BL-radan ollessa selkeästi haastavampi kuin C- ja D-radat, joilla pystyy tukeutumaan polkuihin ja teihin. Näissäkin kannattaa olla tarkkana, suunnistusta vaikeuttaa se, että laskettelukeskuksen lähelle on maastoon ilmestynyt muutamia uusia polkuja, jotka eivät ole kartassa. Nämä urat ovat kuitenkin vähän heikoimmillakin suunnistustaidoilla erotettavissa karttaan merkityistä poluista. Paikoitellen rasteja on maastossa hyvinkin lähekkäin, eli kannattaa muistaa tarkistaa rastikoodit. Kaikilla radoilla ylitetään parkkipaikalle johtava tie ainakin kerran. Sekä suunnistajat että autoilijat, noudattakaa siis varovaisuutta!

Karttalinkki ja opastus löytyy valikosta "Seuraavat Tapahtumat". Lähtö on auki 17:00 – 18:30. Tervetuloa suunnistamaan!

Ratojen pituudet:

– A-rata 5,7 km 17 rastia

– B-rata 4,4 km 13 rastia

– BL-rata 2,9 km 11 rastia

– C-rata 2,1 km 10 rastia

– D-rata 1,3 km 6 rastia

 

Kartantulostaja sotkeutuu tähänkin:
Laskettelukeskuksen liepeille ilmaantuneet uudet polut paljastuivat alamäkipyöräilijöiden melkoisen huimapäiseksi radaksi jonka metsäosuus on nyt merkitty karttaan. Myös laskettelurinteen puolella näitä uria löytyy, mutta niitä ei ole siis karttaan merkitty. Kauhunsekaisella ihastuksella olen joskus seurannut huippusuunnistajien hurjaa menoa kivikoissa ja alamäissä, mutta kyllä nämä alamäkipyöräilijät taitavat olla vielä reikäpäisempää porukkaa. Pyöräilijöitä ei nettisivuilta urkittujen tietojen mukaan tänään pitäisi maastossa olla, mutta jos sellaisen maastossa kohtaatte niin olkaa hyvä ja väistäkää. Oheiseen karttapalaan on ympyröity alamäkiradan sijainti.
 

 

Tässä malliksi maastokuvaa eli pyöräilijöiden video Uuperista, kuvaamisen jälkeen rataan on lisättu pari hyppyriä: http://youtu.be/LD_wUZN2Pw4

Posted in Etusivun artikkeli.