Tiistaina suunnistetaan Hurukselassa

Tiistaina Rannikkorastikiertue pysähtyy Vehkovuoren maisemiin. Vehkovuoren karttaa hallitsevat muutama suurempi mäkialue, joille ratamestari on mielestään löytänyt varsin mehukkaita rastipisteitä suunnistuskansan iloksi. Kartalta löytyy myös huomattava määrä loivapiirteisempää vihreää aluetta, jonka saloihin oikeastaan vain pidemmät radat pääsevät kurkistamaan. Maasto on laajalti melko peitteistä ja maastopohjaltaan melko rankkaa, verrattuna edellisviikkoisiin lentokentän kallioihin ja kankaisiin. Myöhäisestä keväästä johtuen maasto on myös poikkeuksellisen märkä ja täten myös tavanomaista liukkaampi. Kymijoen jokisuistossa on myös laaja tulva-alue, joka on merkitty karttaan. Maastoa halkoo ikävästi kapea metsäalue, jolla juoksemisen maanomistaja on ikävä kyllä kieltänyt. Alue on merkitty karttaan kielletyksi ja sen noudattaminen on ehdottomasti välttämätöntä!

Radat:

Kilpa pitkä 7,6km   13 rastia   Vaikea

Kilpa lyhyt 3,2km   8 rastia   Vaikea

Kunto pitkä 5,2km   9 rastia   Keskivaikea

Kunto lyhyt 2,9km   6 rastia   Keskivaikea

Helppo pitkä 4,0km   8 rastia Helpohko

Helppo lyhyt 2,2km   6 rastia Helpohko

 

Kilparadat ovat tällä viikolla ratamestarin sanoin tuliset. Pitkä rata vastaa tyyliltään oikeaa pitkän matkan kisaa, joka on vain lyhennetty kuntosuunnistuksiin sopivan mittaiseksi. Pitkältä radalta löytyy oikeastaan kaikkea mitä maastolla on tarjota. Löytyy niin tyhjähköjä puskarasteja kuin todella tiukkoja pisteitä pienipiirteisissä rinteissä. Eri pituisia välejäkin löytyy parista sadasta metristä aina kahteen kilometriin. Lyhyt rata on puolestaan tyyliltään lyhyehkö keskimatkan rata, joka kulkee lähes kokonaan kartanlukuteknisesti haastavilla mäkialueilla. Molemmille näistä radoista on sijoitettu rasteja erään mäen etelärinteessä sijaitsevaan ”jyrkänneviidakkoon”. Tällä alueella reitti kannattaa miettiä tarkkaan, tai muuten voi herkästi löytää itsensä umpikujasta.

Kuntoradat ovat kilparatoihin verrattuna huomattavasti miedommat, vaikkeivat nekään kaikkein herkimmille pureskeltavaksi sovellu. Kuten kilparadoilla, niin myös kuntoradoilla pitkä vastaa tyyliltään pitkuria ja lyhyt puolestaan keskaria. Erona on kuitenkin selkeämmät rastipisteet ja hieman anteeksiantavammin sijoitetut rastiliput.

Helpommat radat tuottivat ratamestarille tällä viikolla erityisen paljon päänvaivaa, sillä maasto ei oikein tarjonnut mahdollisuutta selkeästi helpolle radalle. Tästä syystä helpot radat ovat tällä viikolla hieman tavanomaista haastavammat. Helpoilla radoilla joudutaan tällä viikolla kulkemaan paikoin pidempiä metsäpätkiä ilman selkeitä tukevia kohteita, tällaisilla väleillä takaa löytyy kuitenkin selkeämpi pysäyttävä kohde. Näillä väleillä kompassista on suuresti hyötyä, ja ne ovatkin hyviä paikkoja harjoitella kompassin käyttöä. Tämänviikkoisesta haasteellisuudesta johtuen tulkaa rohkeasti kysymää ratamestarilta (pitkä nuori mies keltaisessa huomioliivissä) vinkkejä ratojen suorittamiseen, mikäli haasteellisuus yhtään epäilyttää.

Viime viikolla saatiin mukavasti palautetta uudesta ratatarjottimesta. Ratamestari toivoo kuitenkin, että palautetta radoista tulisi runsaasti myös tällä viikolla, sillä maastotyypin muuttuessa, oli taas radoille sopivan haastavuuden löytämisessä hieman hakemista. Kertokaa siis rohkeasti ja rehellisesti miltä radat omaan makuun tuntuivat.

Tervetuloa nauttimaan suunnistuksesta!

Terv. Ratamestari Daniel Koivisto

Posted in Yleinen.