Tavastila osa 2 tiistaina 21.8.12

Rannikkorastit jatkuvat tiistaina 21.8. Firmaliigan merkeissä uudelleen Tavastilan vesitornin maastoissa ratojen painottuessa vähän eri tavalla kuin viime viikolla. Ratamestari Timo Pirtilä kertoo ennakkona seuraavaa: "Radoilla on pyritty hyödyntämään maaston parhaat alueet eikä kartan lounaisosan mitäänsanomattomilla sekä huonokulkuisilla alueilla käydä lainkaan.

Koska kyseessä on Firmaliigan osakilpailu ja suunnistukausi on jo pitkällä, on pidemmille radoille (A-BL) pyritty laatimaan pari todella tarkkuutta ja taitoa vaativaa rastiväliä. Näistä suoriutumiseen voidaan esimerkiksi käyttää taktiikoita 'kohteelta kohteelle eteneminen' (ratamestarin suosittelma), 'suunta ja matka' (vanhoina hyvinä aikoina yleinen), 'levypallo' (pysäyttävästä kohteesta kiinni ja takaisin) sekä 'lotto' (ratamestarin usein soveltama; sinne päin ja kyllä rasti tuurilla löytyy tai sitten ei..).

Radat D-BL käyvät pelkästään kartan parhaassa osassa eli Vesitornille vievän tien pohjoispuolella. C-rata on selkeästi D-rataa vaativampi muutaman vaativahkon lopun rastivälin sekä rastipisteen vuoksi.

Vesitornille johtava tie on suunnistajilta kiellettyä aluetta runsaan liikenteen takia; tieltä voi tarvittaessa kyllä käydä varmistamassa sijaintinsa. Lyhyimpiä ratoja lukuunottamatta radat ovat vaativahkoja, joten voi olla paikallaan lähteä maastoon hyvissä ajoin ennen lähdön sulkeutumista klo 18:30, jotta kaikki rastit löytyvät ajoissa klo 20 mennessä."

Radat:
A  6.0 km 18 rastia
B  4.6 km 12 rastia
BL  3.5 km  14 rastia
C  2.7 km  11 rastia
D  2.0 km  7 rastia

Pysäköinti on jälleen kaasulinjan varrella, joten aja tapahtumapaikan ohitse ja pysäköi autosi järjestäjien ohjeiden mukaisesti.

Posted in Etusivun artikkeli.