yleisrasti heinviesti

Tavastila – Iltarastit + Heinäviesti + Firmaliiga 12.8.

Tavallisen kuntosuunnistuksen lisäksi ensi tiistaina järjestetään Firmaliigan neljäs osakilpailu ja Rannikkorastien Heinäviesti Tavastilan vesitornin maastossa. Ratamestarina toimivat Lauri ja Hannu Vuorinen. Tämä on loistava tilaisuus koota kaveriporukka ja osallistua viestiin!

Käytössä oleva alue on melko pieni, mutta kohtalaisen monipuolinen. Etenkin pidemmillä radoilla suunnistaja saa eteensä lähes koko suunnistuskartan ”väripaletin”; valkoinen, harmaa, keltainen, vihreä ja sininen väri antavat kaikki suunnistustehtäville omat vivahteensa. Maasto on suurimmaksi osaksi kulkukelpoisuudeltaan hyvää, vaikka joitakin peitteisempiäkin alueita osuu etenkin vaativammille radoille.

Rannikkorastien Heinäviestissä kilpaillaan kolmen osuuden viestikilpailu kahdessa eri sarjassa, Prossa ja Funissa. Molempien sarjojen radat ovat lyhyehköjä ja melko runsasrastisia. Vauhdinpito on todellakin mahdollista näillä radoilla, mutta se joka osaa painaa sopivasti jarrua muutamaan tiukkaan rastinottoon, lienee korkealla myös lopputuloksissa… Molemmissa sarjoissa on kaikilla osuuksilla hajonta – katsokaa tarkkaan, että leimaatte omalla rastillanne! Vaikeusasteeltaan Pro-sarjan radat ovat A:n ja B:n välimaastosta Fun-sarjan vastatessa vastaavasti ehkäpä helpohkoa B- tai hieman vaativampaa C-rataa.

Molempien viestien yhteislähtö tapahtuu klo 17:30. Olkaa ajoissa paikalla! Ensimmäisen kahden osuuden juoksijat lähtevät liikkeelle samanaikaisesti, eli ns. Halikko-tyyliin. Ankkuri pääsee metsään, kun molemmat kahdesta ensimmäisestä viestinviejästä ovat saapuneet vaihtoon. Kilpailun seurattavuuden parantamiseksi Pro-sarjan kilpailijat käyvät myös yleisörastilla noin kilometri ennen maaliintuloa. Sama rasti on myös molempien viestisarjojen viimeinen rasti. Kilpailijat ja yleisö saavat mennä kannustamaan suunnistajia tai vaikkapa ottamaan valokuvia ko. rastille, mutta pidemmälle maastoon meneminen on reilun pelin nimissä kielletty. Katso kuva ko. järjestelyistä.

Heinäviestin lisäksi tarjolla ovat myös kaikki normaalit kuntosuunnistusradat. Pienestä alueesta ja viestikilpailun asettamista reunaehdoista johtuen radat ovat lyhyehköjä ja melko runsasrastisia. Kaikki radat ovat myös ristiratoja – olkaa tarkkana, että kierrätte rataa oikeassa järjestyksessä! Erityisesti tämä koskee pisimpien ratojen suunnistajia. A- ja B-radoilla käytössä ovat perhoslenkit ja lisäksi ko. radoilla kartta on kaksipuolinen. Ensimmäisen osuuden viimeisellä rastilla suunnistaja kääntää kartan ympäri ja suunnistustehtävä jatkuu samalta pisteeltä.

 HUOM! Myös normaaleilla kuntosuunnistusradoilla on rasteja ERITTÄIN lähekkäin. Viestiradoista johtuen tämä voi tarkoittaa rasteja jopa muutaman kymmenen metrin päässä toisistaan. Ole tarkkana, että leimaat oikealla rastilla.

 yleisrasti heinviesti

 

Ratapituudet Tavastilan Rannikkorasteilla: 

  • Pro-viesti, noin 3,6 km (hajonta kaikilla osuuksilla)
  • Fun-viesti, noin 2,4 km (hajonta kaikilla osuuksilla)
  • A 5,0 km / 19 rastia
  • B 4,3 km / 15 rastia
  • BL 3,3 km / 12 rastia
  • C 2,6 km / 11 rastia
  • D 2,0 km / 7 rastia

Lähtö on auki 17 – 18:30. Tapahtumapaikan osoite on Vesitie 84, Kotka.

Tervetuloa suunnistamaan!

Posted in Etusivun artikkeli.