Ruskajuoksun 134 osanottajaa nauttivat suunnistuksesta aurinkoisessa syyssäässä

Suunnistajista 123 osallistui normaalisuunnistukseen ja 11 polkujuoksuun. Yhteismäärä 134 on Ruskajuoksun uusi osallistujaennätys! Ennen 81 osallistujan yhteislähtöä pidettiin Firmaliigan palkintojen jako. Alla voittajajoukkueiden edustajia palkintojenjaossa.

Tislareiden riehakkaat voitontuuletukset ja Pro-sarjan komea kiertopalkinto

Firmaliigan Fun-sarjan voittajat, HIrssaaren Huiput

Ratamestari Peter Svahn oli suunnitellut Jäppilän haastavaan maastoon radat, joilla oli hyväkulkuisen metsän vastapainona myös hitaampaa maastoa, sekä myös polkuja ja teitä hyödyntäviä reitinvalintavaihtoehtoja. Aika monet olivat myös saaneet viilennystä ojan ylityksessä.

Normaaliin tapaan liikkeellä oli hyvin laaja suunnistajien kirjo: kovavauhtisia suunnistajia, alkaen vaativan A-radan alle 7 minuutin kilometrivauhtia juosseesta Janne Weckmannista, tavallisia kuntoilijoita, joille pääasia on monipuolinen liikunta maastossa, suunnistuksen teräsvaareja ja –mummoja sekä suunnistusjoukon pienimpiä, jotka osaavat iloita jokaisen rastin löytämisestä. Erityisen ilahduttavaa oli, että metsässä nähtiin myös uusia suunnistusperheitä, joiden reilusti alle kouluikäiset lapset olivat päässeet aikuisten seurassa katselemaan metsän ihmeitä.  

Ruskajuoksun tulokset ja väliajat sekä reittihärveli löytyvät tutuilta paikoiltaan.

Rannikkorastit jatkuvat jo ensi tiistaina yösuunnistuksella Huutjärven liepeillä. Tapahtuma tunnetaan Huutjärvi-GP:n nimellä, onhan tarjolla perinteisesti vauhdikkaat sprinttityyppiset radat asutussa ympäristössä ja ulkoilualueilla. Ratamestari Sami Sjöblom on ansiokkaasti myös laajentanut käytössä olevaa karttaa ja luvassa onkin ihan uusi metsäinen maastonosa käyttöömme. Huutjärvi GP on mainio paikka yösuunnistuksen ensiaskeleiden ottoon ja tarjoaa vauhdikasta haastetta myös kokeneemmille yökyöpeleille.

Posted in Etusivun artikkeli.