RR – Ristinkallio, tiistaina 27.8.

Kauden 20. Rannikkorastitapahtuma järjestetään Ristinkalliolla. Samalla käydään Kymin Suunnistajien mestaruuskilpailut. KySin sivulla on lisää infoa seuramestaruuskilpailusta.

Kartoittajana ja ratamestarina toimii Kimmo Laine. Hän kertoo seuraavassa tapahtumasta ja maastosta.

”Tapahtumakeskus ja maali sijaitsevat Keltakalliolla Volvo Truck Center Oy:n edustalla vain rekoille varatun parkkialueen reunalla. Suunnistajia varten löytyy parkkitilaa läheisen automaalaamon viereiseltä hiekkakentältä, jonne on tulosuunnasta opastus. Varsinaiselle lähtöpaikalle verrytellään n. 400 m:n mittainen matka polkua ja sähkölinjaa pitkin.

Uunituore kartta on ajantasaistettu/uusintakartoitettu 80-luvun Marinkylän kartan pohjalta, jonka etenkin vanhemman polven suunnistajat muistanevat hyvin. Valitettavasti ajantasaistus ei vielä tässä vaiheessa yllä Kotka-Kouvola radalle asti, mutta vanha soramonttu Santamäki, jonne aikoinaan johti pistoraide Santavekselin kautta, löytyy karttapalan pohjoisreunalta.

Alueen maasto on hyvin tasaista, osin peitteistä talousmetsää pienine palstoineen ja kuviorajoineen. Vanhojen aukkojen lisäksi uusia hakkuuaukkoja ja harvennushakkuita metsätyökoneiden ajourineen on ilmaantunut koko kartoitustyön ajan niin tiiviiseen tahtiin, ettei kartoittajaparka ole meinannut perässä pysyä. Vaikka selvimmät urat on pyritty merkkaamaan karttaan, on osa vanhemmista urista saattanut kasvaa jo umpeen ja ratamestari suositteleekin, ettei suunnistusta kannata jättää pelkästään yksittäisten urien varaan. Rikkonaisesta maastosta johtuen on ratasuunnittelussa pyritty hyödyntämään kartan parhaat alueet, ja ratamestari uskookin, että suunnistajille tulee jäämään positiivinen mielikuva nopeasta ja hyväkulkuisesta maastosta.”

Ratapituudet ovat: A5,7 – B4,5 – BL3,3 – C2,8 – D1,8 (km)

Opastus alkaa E18/Vt7 Keltakallion liittymästä. Karttalinkki: http://karttapalvelu.kotka.fi/?e=27497781.47&n=6714963.48&r=5&rots=0&rott=0&w=&l=Opaskartta&geom=POINT(27497511.47%206714743.48)

Lähtö on auki 17 – 18:30.

Tervetuloa suunnistamaan!

Posted in Etusivun artikkeli.