Rannikorasteilla vuorossa Lentokenttä

Maasto Peippolassa on paikoin erinomaista

Rannikkorastit jatkuvat tänään tiistaina Peippolan sateen raikastamissa metsissä. Tarjolla onkin tänään täysi kattaus, normaalisuunnistuksen lisäksi myös pyöräsuunistus ja polkujuoksu ovat ohjelmassa. Myös suunnistajan kauppa on luvannut kunnioittaa tapahtumaa läsnäolollaan.

Tapahtumakeskus sijaitsee lentokentän eteläpään parkkipaikalla ja radatkin kiertelevät lentokentän eteläpuolen miellyttävissä maastoissa. Lentokentän pohjoispuolelta tuttuja ryteikköjä ei täältä juurikaan löydy, jos ei semmoisia ehdoin tahdoin halua reitilleen etsiä. Tätä ryteikköjen etsimistä vaikeuttaakseen ratamestari Antti Väyrynen on tosin sijoittanut rastit maaston parempiin osiin. Korkeuserotkin maastossa ovat varsin pienet, vaikka lentokentän ylänkö itsessään onkin yksi Kotkan seudun korkeimpia kohtia. Korkein kohta lentokentän seudulla on n. 72 m merenpinnasta, korkeammalle Kotkassa kohoaa Wikipedian tietojen mukaan vain hieman idemmässä sijaitseva Suurivuori 87,5 m.

Pyörä- ja jalkasuunnistajilla on muutama yhteinen rasti, onpa yksi rasti yhteinen myös polkujuoksijoiden kanssa. Huomioikaa siis muut maastossa liikkujat, jotta yhteentörmäyksiltä vältytään. Soittokelloa sopii käyttää, mikäli sellainen painolasti pyöräsuunnistajien huippuunsa viritetyistä pyöristä löytyy. Kannattaa muistaa että soittokellon soittohan ei missään nimessä ole moite muille metsässä liikkujille vaan ystävällinen ilmoitus lähestyvästä pyöräsuunnistajasta. Lentokentäntie ylitetään kaikilla radoilla kertaalleen, malttia ja varovaisuutta siis tien ylitykseen, niin suunnistajille kuin paikalle autoillaan kurvaaville suunnistajille.

Posted in Etusivun artikkeli.