Rannikkorastit Teipparinvuorella

Ensi tiistain 11.6. Rannikkorasteilla, joka on myös Firmaliigan kolmas osakilpailu, vihitään käyttöön upouusi Teipparinvuoren suunnistuskartta. Kartta on Janne Weckmanin tunnetusti  taitavaa työtä.

Tapahtumakeskus pystytetään tällä kerralla Suutarin kauppapuutarhan alueelle Rantahakaan, aivan Kotkan ja Haminan rajamaille. Lämpimät kiitokset Suutareille luvasta käyttää tätä erinomaista aluetta! Osoitammehan tälläkin kerralla olevamme saamamme suuren luottamuksen arvoisia jättämällä paikat siistiin kuntoon. Tähän voi meistä osallistujista ja järjestäjistä jokainen vaikuttaa. Opastus tapahtumakeskukseen tapahtuu Haminantieltä (tie numero 170).

Tapahtumakeskuksesta on noin puolen kilometrin mittainen siirtymä lähtöpaikalle, pääosin rauhallista tietä pitkin. Samoin maalista tapahtumakeskukseen. Siirtymätaipaleillahan ei kello käy, joten ne voi hyvin ottaa alkulämmittelynä ja loppupalautteluna.

Ratamestarin mielestä tämänkertaisen tapahtuman maasto on vaativaa suunnistusmaastoa. Polkuja ja teitä on maastossa poikkeuksellisen vähän. Näkyväisyys ja kulkukelpoisuus ovat pääosin melko hyviä. Noususummat pysyvät kohtuullisina. Perinteiseen tapaan A-radalla kiivetään hieman muita ratoja enemmän. Sekä taidollista että fyysistä vaativuutta tuo polkujen puuttuminen. Jalkoja on nosteltava reippaasti, jotta matka etenee. Maaston vaativuuden takia ratapituuksissa on pyritty pysymään kohtuudessa.

Polkujen puuttumisen takia D-rata on vähän keskimääräistä vaativampi. Radan keskiosalla voidaan suunnistuksen tukena käyttää metsäojia, mutta metsäiselle loppupään osuudelle on vedetty siimari auttamaan suunnistusta.

Jukolan tai venlojen viestiin lähtijöillekin tämänkertainen suunnistusmaasto tarjoaa haastavan viimeisen viikon harjoituksen.

Tuttuun tapaan lähtö on auki klo 17:00 – 18:30.

Tervetuloa suunnistamaan uudella kartalla!

Posted in Etusivun artikkeli.