Rannikkorastit Saaripirtillä – 9.7.

Rannikkorastit järjestetään tulevana tiistaina Mussalon Saaripirtillä. Alue on pieni, kallioinen ja lähellä asutusta. Siellä on paljon polkuja ja myös kartalle merkkaamattomia ns. koirapolkuja. Lisäksi alueella kulkee kuntorata. Kartta on mittakaavassa 1:5000 ja sopii erityisen hyvin aloitteleville suunnistajille. Jos tapahtumaa halutaan luonnehtia  yhdellä sanalla, voi "metsäsprintti" olla aika osuva. Ratamestari kertoi, että radat ovat runsasrastisia ja että muutama "metsäisempikin" rastipiste löytyy alueen luonteesta huolimatta. Radat kulkevat lähellä asutusta – Muistakaa siis ettette oikaise tonttien yli!

 

Tie Saaripirtille on kapea. Tästä johtuen ajo Saaripirtin paikoitusalueelle tapahtuu Mussalon tien risteyksestä vasemman kautta pyörätietä pitkin. Reitti on merkitty rastilipuin. Poistuminen tapahtuu parkkialueen vastakkaiselta kulmalta, pohjoista reittiä. Olkaa varovaisia kapeilla teillä ja huomioikaa, että Saaripirtille saapuu moni suunnistaja polkupyörällä.

 

Lähtö on auki 17:00 – 18:30. 

Tervetuloa suunnistamaan!

Kartantulostaja tutkailee 8.7.

Tarkemmin karttoja silmäillessä kävi ilmi että Saaripirtin maastoon on pystytty viimevuotiseen tapaan loihtimaan täysimittaiset kuntosuunnistusradat. A ja B-radoilla tämä on saatu mahdolliseksi lisäämällä rataan kartanvaihto, joka tapahtuu tuttuun tapaan karttaa kääntämällä.

 

Posted in Etusivun artikkeli.