Rannikkorastit matkaavat Uuperiin

Toukokuun Rannikkorasteja on juostu aivan Kotkan kaupungin tuntumassa runsaspolkuisilla ja osin kaupunkimaisillakin alueilla. Nyt on kuitenkin aika siirtyä vähän kauemmaksi ja 29.5. Rannikkorastit juostaankin Uuperin rinteillä Haminan puolella. Samassa yhteydessä juostaan Firmaliigan toinen osakilpailu. Myös Suunnistajan Kauppa on tulossa paikalle.

Vaativa Uuperin maasto on vaativaa ratojen suunnittelijalle ja siksi myös ratamestari on Kymin Suunnistajien kovinta kaliiberia. Petri Ojala kertoo radoista seuraavaa:"Tiistaina päästään eräälle Rannikkorastien vaativammalle alueelle. Maasto on osittain varsin pienipiirteistä ja alueen mäet luovat fyysistä haastetta, mutta vähemmän suunnistaneille löytyy kuitenkin suunnistusta tukevia elementtejä riittävästi. Kulkukelpoisuus on pääsääntöisesti hyvä; jonkin verran rannikkoon liittyviä kivikkoja sekä tiheämpää metsää löytyy, mutta näitä alueita pystyy varsin hyvin välttämään. A- ja B-radoilla teemana on rytmitys. Köyhillä alueilla annetaan mahdollisuus vauhdinpitoon ja suunnistuksellisemmilla alueilla vaaditaankin sitten tarkkuutta. Pisteet ovat tarkkoja, mutteivat kuitenkaan kaikkein pienimpiä kallionkoloja. Vaikka BL- ja C-radat ovat mitaltaan lähes idettiset, vaativuudessa on selkeä ero. Alueen rikkonaisuuden vuoksi radat on tehty varsin pienelle alueelle ja ovat runsasrastisia. D-rata on matkaltaan alarajoilla (1,6 km), mutta tukevia uria kuljettaessa matkaa kertyykin jo reilu 2 kilometriä. Koko rata on mahdollista kulkea totutusti teitä ja polkuja hyödyntäen tässä vaativassa maastossa."

Ratojen pituudet: A-rata 5.9 km, B-rata 4.6 km, B lyhyt 2.7 km, C-rata 2.6 km ja D-rata 1.6 km.

Firmaliigan osallistuja muistutetaan muuttuneestä käytännöstä väärien ja puuttuvien leimojen suhteen. Näitä oli useita tapauksia Katariinan Rannikkorasteillakin ja tiukkaa linjaa pidetään erityisesti Uuperissa.

Uuperin Rannikkorasteilla osallistujamäärä on perinteisesti kesän korkeimpia, joten toivomme malttia niin pysäköintialueella, lähtö- ja maalialueilla sekä metsässäkin.

Posted in Etusivun artikkeli.