WP 20150901 005

Rannikkorastit luovittiin Luovissa 1.9

Fantastista, oli päällimäinen sana mikä hiipi mieleen Petri Hirvosen suunnittelemilla radoilla rastiväleillä luoviessa. Luovin maastoissa sai nastarin alle välillä nopeakulkuista kangasmaastoa, välillä sai kaasutella kallioilla ja radasta riippuen sai treenata myös polkujuoksua. Kartta näytti sitä mitä pitääkin, muodot erottui amatöösuunnistajallekin ja peltoja ja aukkoja oli navigoinnin tueksi tarjolla mikäli sattui pummi iskemään. Loistavaa kuntosuunnistusta kuntosuunnistajille siis kaikin puolin, ja jos tuntui liian helpolta sai ammattilaiset pitää roimasti vauhtia risujen estelemättä homman hankaloittamiseksi. Vielä kun meri kimmalsi horisontissa oli Rannikkorastien nimi tapahtumalle enemmän kuin ansaittu. Ilmeet ja puheet teltan läheisyydessä ilmaisivat ettei vääriä notkoja tutkiva RR-journalisti ollut yksin mielipiteineen. Suunnistajia oli yhteensä 148.

 Tulokset, väliajat, ja reittihärveli ovat käytettävissänne.

WP 20150901 005

 

Jännittävä ilmiö on havaittavissa näennäisesti tutussa maastossa suunnistaessa. Vaikka olisi kuinka ravannut polkuja tai lähiretkeillyt samalla kartalla, on joka rastiväli aina aivan oma maailmansa. Eikä jälkikäteen ole monesti aavistustakaan mistä kohtaa on tutut pururadat tai polut ylittänyt. 

Nyt kannattaa viimeistään kaivaa otsalamppu kaapista sillä ensi viikolla on jo tarjolla päiväsuunnistuksen ohella myös yösuunnistuskauden avaus. Jos öinen metsä pelottaa, ota kaveri mukaan! Lisäksi firmaliiga ratkeaa, paikalla on suunnistajan kauppa sekä polkujuoksua tarjolla. Mitä vielä voi pieni suunnistaja vaatia?

Posted in Etusivun artikkeli.