Rannikkorastit-kausi alkaa tiistaina 14.4

Talven, taikka enemmänkin pitkitetyn syksyn mittainen odotus on viimeinkin ohi. Pihkaniskat  pääsevät mittailemaan harjoituskaudella kertynyttä kuntoa tai muuten vaan nautiskelemaan keväisestä luonnosta Itärannan maastoissa tiistaina 14.4. Tästä alkaa 29 tapahtuman mittainen putki,  joissa jokaisessa on toivottavasti varsin runsas osanotto. Voit tutustua ohjelmaan ja tulostaa sen jääkaappiin, pakastimeen tai vaikkapa pesukoneeseen kiinnitettäväksi täältä.

Rannikkorasteilla mennään kaudella 2015 tutulla konseptilla, mutta muutoksiakin on.

Tarjoamme totuttuun tapaan reilusti ratavaihtoehtoja jokaisen kunnolle ja taitotasolle sopivasti:

  • A-rata: 5-7 km, vaativa

  • B-rata: 4-5 km, vaativahko

  • B-lyhyt: 2,5-3,5 km, vaativahko

  • C-rata: 2,5-3,5 km, helpohko

  • D-rata: n. 2km, helppo

Lisäksi kalenteriin mahtuu sprinttisuunnistusta sekä iltojen pimentyessä yösuunnistusta. Suunnistaja kauppa on paikalla totuttuun tapaan, ensimmäistä kertaa jo Sapokassa 21.4.

Pyöräsuunnistus on RR- ohjelmassa kolmesti, alkaen 5.5 Petäjäpirtillä. Vaikka ei uusinta täysjousitettua pyörää tallista löytyisikään, rohkeasti vaan kokeilemaan. Radat pääsee läpi kapearenkaisellakin mankelilla. Varoituksen sana: kokeilu saattaa johtaa maastopyörän hankintaan, on se sen verran hauskaa.

Uutena tulokkaana Rannikkorastien ratarjonnassa on Polkujuoksu, eli hienommin trail running. Lajihan on kovassa nosteessa ollut jo vuosia ja nyt on mahdollista harrastaa tätäkin kelloa vastaan lähimaastoissa. Käytännössä polkujuoksurata on hyvin helppo polkuihin tukeutuva rata, pituudeltaan 6-8 km merkattuna normaaliin suunnistuskarttaan. Ajanotto tapahtuu emit-leimasimilla aivan kuten suunnistussuorituksessakin, ja tulokset ilmaantuvat nettiin samalla lailla kun muidenkin ratojen. Toivotaan että tämä vaihtoehto innostaa aktiivisia juoksijoita rannikkorastien pariin ja pyydänkin kaikkia suunnistuksen ystäviä mainostamaan tätä mahdollisuutta juokseville tuttavilleen. Ei tarvitse olla Scott Jurek tai Tarahumara-heimon jäsen osallistuakseen; jos juokset, mikset tekisi sitä vaihteeksi maastossa.  Toivottavasti porttiteoria toimii, ja polkujuoksijat siirtyvät myös metsän puolelle tapahtumissa joissa PJ-mahdollisuutta ole.

Karttamaksu nousee 6€, joka on silti varsin kohtuullinen. Kausikortin hinta nousee myös hieman ollen 80€ (jäsenille 75€) mutta aktiiviselle RR-suunnistajalle kausari tulee edullisemmaksi, puhumattakaan sen hankkimisen tuomasta helppoudesta. Pieni korotus tulee myös 10 kerran sarjalippuun, hinta 50€ (jäsenille 45€).

Firmaliigakin on totuttuun tapaan mukana. Ensimmäinen firmaliiga-osakilpailu on 12.5. Informaatioähkyn välttämiseksi enemmän aiheesta ja muutoksista ensi kauteen  ensi viikolla, mutta joukkueen voi ilmoittaa jo nyt tästä linkistä: http://goo.gl/forms/YZgcfY2Wps .Säännöt löytyvät tutusta paikasta valikoista.

Järjestelyt pidetään totutun Rannikorastit-laatuleiman mukaisina: tulokset samana iltana nettiin, reittihärveleineen. Aina innokkaat ja ammattitaitoiset talkoolaiset; ratamestarit, tuloslaskijat ja tapahtumajärjestäjäthän ne ovat oikeasti se rastien sielu, kiitos työpanoksesta heille jo etukäteen.

Toivotaan että tästä vuodesta saadaan runsaslukuisten Rannikkorastit-suoritusten vuosi, ja että näemme rasteilla tuttujen iloisten naamojen lisäksi runsaasti uusia lajiin pariin houkuteltuja !

Posted in Etusivun artikkeli.