Rannikkorastit jatkuvat uudella Pahavuoren kartalla teemaharjoituksen kera!

Rannikkorastilaiset pääsevät tiistaina 18.5. "korkkaamaan" uuden Kymin Lentokentän pohjoispuolelle sijoittuvan Pahavuoren kartan. Kartta oli käytössä ensimmäisen kerran helatorstaina pidetyillä Kaakon alueen AM-keskimatkoilla, jonka rasteja ja ratoja hyödynnetään myös tiistain Rannikkorastit-tapahtumassa. Joten ne, jotka eivät olleet torstaina kilpailuissa suunnistamassa, pääsevät nyt tutustumaan mm. itse Pahavuoren kallioalueiden suunnistushaasteisiin. Ja kisassa suunnistaneet pääsevät nauttimaan haasteellisista suunnistustehtävistä jo toisen kerran! Helppo D-rata tullaan tekemään kilpailukeskusta ympäröivälle helpommalle alueelle, joten kaikentasoista suunnistushaastetta on meille tarjolla! Tapahtumassa käytetään (A-, B-, B-lyhyt- ja C-ratojen osalta) kisoissa yleisesti käytössä olevaa kilpailukeskuksen ulkopuolella sijaitsevaa lähtöä, jonne mennessä tulee kunnolla lämmiteltyä. Rasteille on rakennettu pukit, joten niillä pääsee kokeilemaan kilpailunomaista leimausta. D-radan osalta lähtöpaikka sijaitsee kilpailukeskuksessa.

Teemaharjoitukset käynnistyvät rypälesuunnistuksella 

Kaikille avoimet Rannikkorastien kuukausittaiset teemaharjoitukset alkavat Pahavuoren kuntosuunnistuksissa. Kaiken kaikkiaan kesän aikana on tarjolla neljä erilaista suunnistustaidon osa-aluetta haastavaa teemaharjoitusta (rypäle, suunnassakulku, viiva ja muisti). Tiistaina 18.5 harjoitellaan rastin lähialueen tarkkaa (ja nopeaa) hahmottamista ja kartanlukua rypälesuunnistuksen avulla. Maastossa rasteja on useita lähekkäin – rypäleenä. Kartassa on näkyvillä vain oma rasti. Rastikoodeja ei käytetä, joten oman oikean rastin poimiminen rypäleestä perustuu tarkkaan kartan- ja maastonlukuun rastin lähellä. Muuten rata on normaali suunnistusrata. Karttatarpeen arvioimiseksi pyydämme ilmoittautumaan "äänestämällä" tämän sivun vasemmassa reunassa olevaa "Osallistuminen teemaharjoitukseen" -osiota. Teemaharjoituksen rata tullee olemaan n. 2.5 km pitkä.

Ja muistathan, että Firmaliigan ilmoittautumisaika umpeutuu tiistaina 18.5.2010. Lue tarkemmat ohjeet Firmaliiga-osiosta.

Posted in Etusivun artikkeli.