Rannikkorastit jatkuvat Pyhtään Keihässalmessa

Seuraavat Rannikkorastit ja samalla Firmaliigan 5. osakilpailu suunnistetaan ensi tiistaina Pyhtään Keihässalmessa. Ratamestarina toimii KyS:n nuorisotiimiin kuuluva Roosa Metsola, joka kertoo maastosta, kartasta ja radoista seuraavaa:

Ratasuunnittelussa on pyritty välttämään pahimpia vihreitä alueita. Pyhtäälle tyypillisesti maastossa on kiviä todella paljon. Kaikkia niitä ei ole merkitty karttaan ja jos kartassa on kivikkomerkintä, niin kyseisessä paikassa kiviä on sitten paljon! Kalliot voivat olla liukkaita. Ratasuunnittelussa on pyritty ottamaan huomioon myös kartan ikä, etteivät esimerkiksi muuttuneet kuviorajat tai kartalta puuttuvat pienet tiheiköt vaikuttaisi suunnistussuoritukseen.

A-rata sisältää rytminvaihdoksia ja yhden yli kilometrin pituisen rastivälin. Rastivälit on suunniteltu niin, että ne tarjoavat eri reitinvalintoja. Pitkän rastivälin osalta ratamestarin ja apulaisena toimineen nuorten MM-edustajan Topias Aholan selvä suosikki on löytynyt. Mutta paljastetaan se vasta kisan jälkeen:)

B-rata sisältää yhden keskusrastin, jonka avulla rata on saatu pidettyä hyväkulkuisella maaston osalla. B-rata tarjoaa aika paljon suunnassa kulkua.

D-rata on toteutettu selkeästi pienelle alueelle ja on pituuteensa nähden runsasrastinen. Kompassi on hyvä olla mukana, jotta kartansuuntaus onnistuu varmasti!

Ratapituudet ja rastimäärät: A (6.0 km, 11 rastia), B (4.2 km, 10 rastia), BL (3.2 km, 8 rastia), C (2.5 km, 9 rastia), D (1.5 km, 8 rastia).

Lämpimästi tervetuloa Pyhtäälle suunnistamaan!

Lisäykset 24.8.2014:

Jos tulet Kotkan suunnasta uutta moottoritietä pitkin, niin muistathan poistua moottoritieltä jo Siltakylän liittymästä ja jatkaa matkaasi VT7:ää pitkin kohti Purolan risteystä!

Paikoitus tapahtuu tienvarsipysäköintinä Keihässalmen tiellä. Kun käännyt Purolantieltä Keihässalmentielle, niin aja tie päähän (kalasatamaan), käännä auto ympäri ja aja takaisin seuraavaan vapaaseen parkkipaikkaan tien oikeassa reunassa (kalasataman suunnasta). Älä paikoita toiselle puolelle tietä => pidetään tie avoinna mm. kuorma-autoille ja pelastusajoneuvoille!

Jos keli on tiistai-iltana sateinen, niin rastinviejät korostavat kallioiden liukkautta => sammaleet liikkuvat jalan alla ja voivat viedä suunnistajan ”nenilleen”!

 

Posted in Etusivun artikkeli.