Rannikkorastit ja Heinäviesti Jumalniemessä 3.9.

Rannikkorastikauden 21. tapahtuma ja kauden 2013 Heinäviesti järjestetään tiistaina 3.9. Jumalniemessä. Tapahtumakeskus sijaitsee Anttilan takapihalla ja samasta paikasta tapahtuu myös Heinäviestin yhteislähtö klo 17:30. Kuntosuunnistuksen lähtö on auki 17 – 18:30.

Heinäviestissä tarjolla on Firmaliigasta tutut kaksi sarjaa, Pro ja Fun, joista ensin mainitussa ratojen vaikeusaste on tasolla ~A-B ja jälkimmäisessä ~C. Firmaliigassa viesti tuo lopullisen järjestyksen joukkueiden välisiin liigasijoituksiin, mutta mukaan Heinäviestiin ovat lämpimästi tervetulleita muutkin kuin firmaliigalaiset. Ilmoittautuminen Mika Kilpiselle viimeistään 2.9., mika.kilpinen (at) kopioklubi.fi tai 040 481 4291. Lisää infoa Heinäviestistä löydätte täältä.

Viestissä ensimmäiset kaksi osuutta lähtevät matkaan samaan aikaan, ns. halikko-tyyliin. Ankkuriosuuden suunnistaja pääsee liikkeelle myös jälkimmäisen kahdesta ensimmäisestä viestinviejästä saavuttua vaihtoon.

Heinäviestin ratapituudet ovat seuraavat:

– Pro-sarjan osuudet 1 ja 2: 3,2-3,3 km

– Pro-sarjan ankkuriosuus 3,7-3,8 km

– Fun-sarja 1,9-2,0 km

Käytössämme on upouusi Hannu Kainlaurin kartta Jumalniemen alueesta. Kartta on selkeälukuinen ja luettava kovemmassakin vauhdissa. Seutukunnallemme tyypilliseen tapaan kivikuvaus vaihtelee hieman, eikä aivan pienimpiä kiviä ole merkitty kartalle. Mäkien päällystät ovat erittäin nopeita, mutta rinteistä ja notkelmista löytyy hitaampiakin maastonosia. Yleisesti ottaen maasto tarjoaa kuitenkin hyvät mahdollisuudet vauhdinpitoon, vaikkakin nousuakin on etenkin pidempien ratojen suunnistajille jonkin verran tarjolla.

Viestin radat sisältävät etenkin Pro-sarjassa kaikkia suunnistuksen elementtejä, eli reitinvalintaa ja rastinottoa, pitkiä ja lyhyitä välejä sekä kovaa juoksua ja tarkempia paikkoja. Pienelle maastoalueelle on "ahdettu" melko runsaasti rasteja ja jokaisella viestiosuudella on hajonta. Olkaa tarkkana, että leimaatte oikealla rastilla!

Heinäviestin yhteydessä tarjolla on myös normaali valikoima kuntosuunnistusratoja. Kapeasta maastoalueesta ja Heinäviestin vaatimuksista johtuen radat ovat lyhyehköjä ja melko runsasrastisia. Rastinottotaidot ja jatkuva keskittyminen tulevat ainakin tarpeeseen. Lisäksi kannattaa huomioida, että maastossa on, viestistä johtuen, runsaasti rasteja lähekkäin; tarkistakaa koodi leimatessanne! D-rata on ehkä aivan perheen nuorimmille hieman vaativahko, mutta toisaalta kovin pitkälle eksymään eivät suunnistajat maastossa pääse.

Normaalien kuntosuunnistusratojen ratapituudet:

Rata

   A

   B

  BL

   C

   D

km

  4,8

  3,8

  3,2

  2,2

  1,6

HUOM!

– Heinäviestin lähtökiihdytyksessä (ja normaaliratojen suunnistajien siirtyessä lähtöön) juostaan kohti K-pistettä maantietä pitkin. Tiellä ei pitäisi olla runsaasti liikennettä, mutta edetkää silti tien vasenta reunaa ja noudattakaa varovaisuutta!

– Heinäviestin osallistujien ON EHDOTTOMASTI JUOSTAVA K-pisteen kautta, K-piste sijaitsee jonkin matkaa tien sivussa, eikä sitä saa jättää välistä.

Normaaliradoilla ajanotto käynnistyy K-pisteellä olevasta nollaleimasimesta, Heinäviestissä ko. leimasimella ei tarvitse leimata.

Tervetuloa suunnistamaan!

 

Kartantulostaja on tarkkana 3.9.:

– radat risteilevät pienellä alueella, ole tarkkana oikean kiertojärjestyksen kanssa!

– viimeiseltä rastilta maaliin matkaa vain 70 m, joten maali- ja rastiympyrä ovat piirretty osin päällekkäin. Ole tarkkana että tulee myös viimeinen rasti käytyä!

– A-radalla ja Pro-sarjan ankkuriosuudella on radassa kartanvaihto, joka tapahtuu tuttuun tapaan kartta kääntämällä. 

Posted in Etusivun artikkeli.